Οι «Γυναίκες της Χρονιάς 2015»

Τα βραβεία Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2015, που παρουσίασε η Shiseido, τίμησαν για ακόμη μία χρονιά τις γυναίκες που διακρίθηκαν και διέπρεψαν τη χρονιά που μας πέρασε.

 


Article featured image
Article featured image

Για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά, η Madame Figaro διοργάνωσε το θεσμό «Γυναίκες της Χρονιάς», ο οποίος εισήρθε στη δεύτερη δεκαετία του με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο!

 

Οι κυρίες που βραβεύτηκαν είναι οι πιο κάτω:



ΗΘΠΟΙΟΣ: Άλκηστη Παυλίδου

Το βραβείο απένειμαν η ηθοποιός Χριστίνα Παυλίδου και ο συνθέτης Κώστας Κακογιάννης

 

FASHION DESIGNER: Αφροδίτη Χατζηρακλέους

Το βραβείο απένειμε η ραδιοφωνική παραγωγός του Super FM Χριστιάνα Αριστοτέλους και ο Δήμαρχος Στροβόλου Λάζαρος Σαββίδης

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ/ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ: Κλέλια Βασιλείου

Το βραβείο απένειμαν η Εμπορική Διευθύντρια της Τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ και του Εκδοτικού Οίκου ΔΙΑΣ Μαρία Κυριάκου και ο Πρόεδρος του Ομίλου των Αττικών εκδόσεων Θεοχάρης Φιλιππόπουλος

 

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΩΤΕΙΟΝ ΖΩΗΣ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΑΝΤΗ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗ: Άννα Γεωργίου

Το βραβείο απένειμαν η Έφη Παπαϊωάννου  και ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης Δήμαρχος Λευκωσίας 

 

ΕΡΜΗΝΕΥΤΡΙΑ: Αλέξια Βασιλείου

Το βραβείο απένειμαν η Βασιλική Χατζηαδάμου παρουσιάστρια της τηλεοπτικής εκπομπής ΖΗΣΕ ΤΟ της τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ και ο Nebosja Πετρίδης Γενικός διευθυντής της Folli Follie  Group Κύπρου.

 

DOVE AΘΛΗΤΡΙΑ: Άννα Ραμόνα Παπαϊωάννου

Το βραβείο απένειμαν ο Γιώργος Μαυραγάνης, Managing Director της εταιρίας Unilever Tseriotis Cyprus και η ραδιοφωνική παραγωγός του Radio Super ΄Αντρη Καραντώνη.

 

ΟΠΑΠ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Αναστασία Παπαδοπούλου

Το βραβείο απένειμαν ο Δημήτρης Αλετράρης  Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ΟΠΑΠ και η Μαριλένα Ιεροδιακόνου Διευθύντρια Περιοδικών Συγκροτήματος Δίας.

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ: Ντάϊνα Παπαδάκη

Το βραβείο απένειμε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της βραδιάς των βραβείων,  Φωκάς Ευαγγελινός

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ / ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ: Κυπρούλα Χριστοδούλου

Το βραβείο απένειμε ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης

 

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ EDITORSCHOICE: Δρ Γιόλα Μάρκου

Το βραβείο απένειμαν η Σύλια Ιωαννίδου  Αρχισυντάκτρια Madame Figaro Κύπρου, η Βαρβάρα Γεωργιάδου Βοηθός Αρχισυντάκτρια Madame Figaro Κύπρου

 

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΙΝΔΗΝ ΑΝΔΡΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Ο καθηγητής εβρυϊκής ιατρικής Κύπρος Νικολαϊδης

Το βραβείο απένειμε η Πρώτη Κυρία Άντρη Αναστασιάδη

 

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ: Κλαίρη Αγγελίδου

Το βραβείο απένειμε ο Γενικός Διευθυντής του Συγκροτήματος  ΔΙΑΣ και Τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ Χρύσανθος Τσουρούλης



 

Περισσότερα για την εκδήλωση:

16,382 αναγνώστες του πρώτου γυναικείου περιοδικού της Κύπρου ψήφισαν και ανέδειξαν τις πρώτες ανάμεσα στις ίσες Γυναίκες της Χρονιάς 2015. Οι απόλυτοι και μοναδικοί κριτές του θεσμού ήταν οι αναγνώστες της Madame Figaro.

Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ήταν ο κορυφαίος σταρ Σάκης Ρουβάς, που με το σπάνιο ταλέντο του και την μοναδική του λάμψη έκανε τη βραδιά των βραβεύσεων, μια βραδιά που θα μας μείνει αξέχαστη!

Οι κατηγορίες ήταν 8: Ερμηνεύτριες, ηθοποιοί, fashion designers, αθλήτριες, δημιουργοί/εικαστικοί, επιστήμονες/ακαδημαϊκοί, επαγγελματίες/επιχειρηματίες και γυναίκες που προσφέρουν στον άνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο. Επίσης, δόθηκαν και 4 τιμητικά βραβεία, το Πρωτείον Ζωής εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή, αφιερωμένο στον εμπνευστή αυτού του θεσμού, το βραβείο Συνολικής Προσφοράς, το Editors’ Choice και για πρώτη δόθηκε και ένα βραβείο σε έναν άντρα, το Αριστίνδην  Άνδρας της Χρονιάς  σε έναν άντρα που πρόσφερε τόσα πολλά σε εμάς της γυναίκες!

Η τελετή απονομής των βραβείων Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2015 που παρουσίασε η Shiseido πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου. Η τελετή μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση Σίγμα για την Κύπρο και το Έψιλον TV για την Ελλάδα.

Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση και το concept της εκδήλωσης είχε ο μοναδικός Φωκάς Ευαγγελινός, ο οποίος ετοίμασε ένα υπερθέαμα.   Το καλλιτεχνικό μέρος ανέλαβαν, με σειρά εμφάνισης,  η ΄Ολγα Βενετσιάνου, η Πένυ Μπαλτατζή από τους Penny & The Swingin΄ Cats και η σοπράνο της λυρικής σκηνής της Ελλάδας Τζίνα Φωτεινοπούλου.

Η έναρξη έγινε με ομάδα 11 χορευτριών, οι οποίες μέσω της χορογραφίας του Φωκά Ευαγγελινού και της διδιασκαλίας του Χάρη Σάββα, αποτύπωσαν τις εκφάνσεις της της γυναικείας προσωπικότητας.  Η σύνθεση ήταν του Ευθύβουλου Θεοχάρους.

Αμέσως μετά η πόρτα σκηνής του θεάτρου ανυψώθηκε και 50 γυναίκες εμφανίσθηκαν στη σκηνή ενώ ακουγόταν το τραγούδι των φετινών βραβείων Madame Figaro «ΠΑΝΤΑ ΓΥΝΑΙΚΑ»  που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την βραδιά αυτή από τον συνθέτη Ανδρέα Αναστασίου και τον στιχουργό Σταύρου Σταύρου.   Το τραγούδι ερμήνευσαν οι: Στέφανη Συμεωνίδη, Σοφία Πατσαλίδη και Χριστίνα Αργύρη.   

Αμέσως μετά εμφανίστηκε ο Σάκης Ρουβάς με τον κόσμο να χειροκροτεί ενθουσιασμένος  και ξεκίνησαν οι απονομές. Μετά τη συγκινητική βράβευση της Άννας Γεωργίου με το τιμητικό βραβείο Πρωτείον Ζωής εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή, εμφανίσθηκαν 4 γυναίκες με μια ιστορία η κάθε μια. Η Σπυρούλα Δαυίδ με πατέρα αγνοούμενο. Η Χρυσάνθη Δημοσθένους νεαρή φοιτήτρια που πέρασε καρκίνο, η Βιβή Βαλιάντη πολύτεκνη μητέρα και η Achu Maureen Anim  από το Καμερούν που βίωσε το ρατσισμό και την προσφυγιά μας διηγήθηκαν εν συντομία τη δική τους ιστορία κλείνοντας και οι 4 με την φράση «γιατί είμαι γυναίκα!».  Η 5η γυναίκα ήταν η ΄Ολγα Βενετσιάνου, η οποία ερμήνευσε το τραγούδι «Το πάτωμα» (Στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου, Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης).

Mε το πέρας της απονομής editor’s choice  ένα υπέροχο χορευτικό στο οποίο 11 γυναίκες ντυμένες ως γυναίκες-βραβεία (έργο του Κίκου Λανίτη),  αποτύπωσαν την σημαντικότητα και την ουσία των βραβείων αυτών, δίνοντας έμφαση στην σκεπτόμενη γυναίκα του χθες, του σήμερα, του πάντα.

Εν μέσω χειροκροτημάτων οι απονομές συνεχίστηκαν με τον Σάκη να παρουσιάζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο κάθε κατηγορία. Αμέσως μετά το πέρας της βράβευσης ΟΠΑΠ κοινωνική προσφορά εμφανίσθηκε η αγαπημένη Πένυ Μπαλτατζή ερμηνεύοντας το «εξωτικό χαρμάνι» με μια υπέροχη χορευτική πινελιά και με διάθεση για πάρτι σε σουίνγκ ρυθμούς. Λίγο πριν το τέλος των βραβείων και πριν τις τιμητικές βραβεύσεις η Τζίνα Φωτεινοπούλου ερμήνευσε τραγούδια από Χατζιδάκι μέχρι άλλα κλασικά κομμάτια,  με θέμα τη γυναίκα! Μια αισθαντική παρουσία που δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο.

Η εκδήλωση κορυφώθηκε με την προβολή της ιδιόχειρης αφιέρωσης του Σάκη Ρουβά που ήταν οι στίχοι του τραγουδιού ‘’Της θάλασσας νανούρισμα’’, το οποίο και ερμήνευσε, αφιερώνοντας το σε όλες τις γυναίκες τις Κύπρου. Το κοινό τον αποθέωσε χειροκροτώντας παρατεταμένα.

Από το κόκκινο χαλί πέρασαν άτομα από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και πολιτιστικό χώρο, όπου φωτογραφήθηκαν και έκαναν δηλώσεις για τη σημασία του θεσμού που επιβραβεύει τις κύπριες γυναίκες.

Και φέτος, όπως και κάθε χρόνο άλλωστε, η βραδιά είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού όλα τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων, που φέτος ανήλθαν στις €12,375, δόθηκαν στην κυρία Αναστασία Παπαδοπούλου η οποία βραβεύτηκε στην κατηγορία ΟΠΑΠ Κοινωνική Προσφορά και η οποία θα τα διαθέσει στον κοινωνικό σκοπό που θα επιλέξει η ίδια. 

Μετά την τελετή βράβευσης ακολούθησε το Madame Figaro Awards After Party «Μαστίχωμα the VIP concept»  στο State by ΟCCHIOΜε άφθονο ποτό  Skinos Mastiha  και μουσική και ψυχαγωγία από «Της Κυριακής το Μαστίχωμα» DJ Gabriel G. (Dumbo) οι  παρευρισκόμενοι διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. 

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ: SHISEIDO

ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ: ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: DOVE

ΧΟΡΗΓΟΙ: BEAUTY LINE,  BOSCH ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ,  KERASTASE, ΕΥΡΗΚΑ ΜΑΣΣΑΛΙΑΣ SECRETS

ΧΟΡΗΓΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ: HILTON CYPRUS

OΔΗΓΕΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ: BMW

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ:  GLORIA JEANS COFFEES, SKINOS MASTIHA, FOLLI FOLLIE, LANDAS COLOUR, FOOD2IMPRESS CATERING

ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΨΗΦΩΝ: ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Ευχαριστίες: Στο Δήμο Στροβόλου για τη φιλοξενία


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ