Καφές και «λακκιρτίν» σε μια νέα καφετέρια στην ελεύθερη Αμμόχωστο

Μία ομάδα νέων από το Αυγόρου και άλλα χωριά της επαρχίας Αμμοχώστου, οι οποίοι αποτελούν τη θεατρική ομάδα «Δημιουργείν», έχουν σχεδόν ετοιμάσει έναν εναλλακτικό χώρο συνάντησης στην καρδιά της κοινότητας του Αυγόρου.


Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα, Το Εθνογραφικό Μουσείο Αυγόρου, από την ερχόμενη Κυριακή (των Βαΐων), 24 Απριλίου, μετατρέπεται στην πιο εναλλακτική καφετέρια στην επαρχία Αμμοχώστου.

Τα παιδιά της θεατρικής ομάδας «Δημιουργείν» μας προσκαλούν να πιούμε τον καφέ μας, με καλή παρέα, διάθεση και χαλαρή μουσική, στηρίζοντας έτσι έναν φιλανθρωπικό σκοπό.

Μάλιστα, το opening διαφημίζεται στο αντίστοιχο facebook page με τους πιο κάτω στίχους που έγραψε η ομάδα ειδικά για την περίσταση:

Το «Λακκιρτίν» εν συντισιά με μιαν καλή παρέα

Τα λόγια μας να γράφουνται

Τζ΄ όσοι μιτά μας κάθουνται

πάντα περνούν ωραία.

Πουκάτω που τον νηλιακό

θα πιούμεν τον καφέν μας,

κοπιάστε που αννοίουμε

τωρά τον καβενέ μας.

 

Η θεατρική ομάδα «Δημιουργείν» δημιουργήθηκε το 2013 από νέους της κοινότητας Αυγόρου και από τότε έχουν ανεβάσει σπουδαίες παραστάσεις, όπως η τραγωδία «Φόνισσαι» του Ευριπίδη και η κωμωδία «Πλούτος» του Αριστοφάνη, καθώς και το μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στον Βασίλη Μιχαηλίδη, «Ἡ Ρωμιοσύνη ἔν᾽φυλή συνότζιαιρη τοῦ κόσμου».


Πηγή: Sotira News

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ