Μάθε όλα θα συμβούν στην τελετή λήξης του φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες - Κύπρος 2016»

Live, Cinema performance, απονομές βραβείων και Naughty Claudia.

 


Article featured image
Article featured image

Τελευταία ταινία για φέτος θα προβληθεί το Τhe Brand New Testament, στις 24/4, στο Θέατρο Ριάλτο, στις 6μ.μ. Η ταινία είναι μια συμπαραγωγή Βελγίου – Γαλλίας - Λουξεμβούργου.

Ανάμεσα σε άλλα, η ταινία απέσπασε Βραβείο Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής Ευρωπαΐκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Benoît Poelvoorde, Catherine Deneuve, François Damie.

Σύνοψη: Ο Θεός υπάρχει και ζει στις Βρυξέλλες! Στην ευρηματική, μαύρη κωμωδία του Βέλγου σκηνοθέτη Jaco Van Dormael, πρωταγωνιστεί ο... ίδιος ο Θεός και η κόρη του, η Έα! Αγανακτώντας με τον αυταρχικό της πατέρα, αποφασίζει να ακολουθήσει τα χνάρια του μεγάλου αδερφού της. Φεύγει από το σπίτι και γράφει τη  δική της, ακόμη πιο νέα Καινή Διαθήκη.



 

Αμέσως μετά, στις 8μ.μ. θα ακολουθήσει η τελετή λήξης, με ένα εντυπωσιακό live-cinema performance, που παρουσιάζει η ομάδα Zoomwooz, από την Ισπανία, στη σκηνή του Ριάλτο. 

Οι Zoomwooz σκιαγραφούν τη λειτουργία της ανθρώπινης κοινωνίας και των συστημάτων που την περιβάλλουν. Η Karla Kracht και ο Andres Beladiez χρησιμοποιούν την πειραματική αυτή τεχνική – ένα συνδυασμό κινηματογράφου & περφόρμανς- για να σχολιάσουν τη θέση του καθενός ξεχωριστά μέσα στην συνεχώς μεταβαλλόμενη κοινωνία μας.



Ακολούθως, θα απονεμηθούν τα βραβεία του Φεστιβάλ, από την πενταμελή διεθνή κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ, ενώ την τελετή θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Αντρέας Τσέλεπος. 

Μετά την τελετή βράβευσης, το Φεστιβάλ προσκαλεί κοινό και προσκεκλημένους δημιουργούς στο πάρτυ λήξης με την τετραμελή υβριδική/ακουστική μπάντα Naughty Claudia, η οποία διασκευάζει ποπ, ροκ, μπλουζ και ρέγγε τραγούδια με τον δικό της μοναδικό τρόπο. 

Μουσικοί: Κατιάνα Ζαχαρίου (Φωνή), Γιώργος Σόλωνος (Aκουστική Κιθάρα), Νεκτάριος Cassar (Κοντραμπάσο), Κωνσταντινός Παυλίδης (Τύμπανα / Κρουστά). 

Στη Λευκωσία οι τελευταίες προβολές του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 23 Απριλίου. Το αναλυτικό πρόγραμμα του  Φεστιβάλ είναι διαθέσιμο στη επίσημη ιστοσελίδα του www.cyprusfilmdays.com και στη σελίδα του Φεστιβάλ στο facebook. 

Πρόσθετες πληροφορίες:

Υπότιτλοι:

Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται στους πρωτότυπους διαλόγους με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Είσοδος:

€6 Εισιτήριο Ημέρας, €25 Κάρτα Φεστιβάλ (για όλες τις προβολές), Δωρεάν για φοιτητές, μαθητές, και κατόχους κάρτας ΑμεΑ 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ