Μήπως πάσχεις από βρομιδρωσία;

Νοιώθεις κατά καιρούς τα βλέμματα να καρφώνονται πάνω σου και να ψιθυρίζουν καχύποπτα; Ίσως πάλι κάποιοι από αυτούς αποφεύγουν να σε πλησιάσουν πολύ κοντά και κρατάνε τις αποστάσεις τους;

 


Article featured image
Article featured image

Όχι δεν ευθύνεται ο κακός σου χαρακτήρας, αλλά η κακή σου μυρωδιά. Ναι η μυρωδιά σου που απομακρύνει κάθε τι γύρω σου, γιατί προφανώς πάσχεις από βρομυδρωσία. 

Αφορμή του ρεπορτάζ στάθηκαν τα παράπονα αρκετών αναγνωστών του «Περιοδικού», για την κακοσμία του ιδρώτα, αλλιώς βρομιδρωσία, το οποίο ήταν αρκετά ενοχλητικό, αφού όπως φαίνεται πριν περίπου 20 χρόνια πολλοί έπασχαν από αυτή την «ασθένεια». 

Το άρθρο μάλιστα θέλοντας να έχει ολοκληρωμένο ρεπορτάζ, πέραν της γνώμης του ειδικού γιατρού, ζητάει και καταγράφει τις γνώμες από πωλήτριες της εποχής που όπως αναφέρουν όλες ανεξαιρέτως, κάθε φορά που μια πελάτισσά έμπαινε στο μαγαζί άλουστη και βρώμικη, ζούσαν ένα μαρτύριο.



Γιωργούλλα Παπαχαραλάμπους

«Δε φταίει μόνο η ζέστη. Όταν από τις πρώτες πρωινές ώρες κορίτσια γύρω στα δεκαέξι, σε προσπερνάνε έξω στο πεζοδρόμιο και σου έρχεται λιποθυμιά από τη δυσοσμία που φτάνει από τις μασχάλες τους, σίγουρα δε φταίει μόνο η ζέστη. Φταίει η απλυσιά τους». 

«Ξέρετε πόσες φορές σπεύδω με χάρτινα μαντιλάκια να προλάβω το ενδεχόμενο, να λερωθούν παπούτσια, από πόδια λασπωμένα με σκόνη και ιδρώτα; Και πόσες φορές μετά, με οινόπνευμα και βαμβάκι, απολυμαίνω τα παπούτσια που δοκίμασαν τέτοιοι ‘επίδοξοι’;»

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ