Γιατί το MyMall γέμισε με αυγά;

Πόσες μορφές έχει ένα αυγό;

 


Απαντά, το Τμήμα Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Frederick στο MyMall.

Πώς μπορεί ένας μεγάλος εμπορικός χώρος, αφιερωμένος σε κάθε του χιλιοστό στις αγορές και τη χαλάρωση, να κάνει ζωηρό δημιουργικό διάλογο με την καλλιτεχνική έκφραση, τις αισθητικές εφαρμογές, τα σχήματα, τις καμπύλες, τις γωνίες, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα και τον χαρακτήρα των ημερών του Πάσχα, εκπέμποντας χρώμα, φως, αρμονία και αισιοδοξία;

Πόσα πρόσωπα μπορεί άραγε να έχει ένα αυγό;

Πόσο διαφορετική μορφή  μπορούν να πάρουν όλα τα Πασχαλινά σύμβολα από τη γνωστή και αναμενόμενη;

Αυτή τη γοητευτική πρόκληση/πρόσκληση έκανε το MyMall Λεμεσού και, οι απαντήσεις δόθηκαν με τον καλύτερο τρόπο από τους φοιτητές και τις  φοιτήτριες του Τμήματος Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Frederick με το project Re-tale-ingEaster.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Τμήματος, πήραν αρχικά τη λέξη «Retailing» (λιανεμπόριο), την «έσπασαν» σε τρεις συλλαβές «Re-tale-ing» πρόσθεσαν το Easter και, ουσιαστικά είπαν «λέμε την Πασχαλινή ιστορία από την αρχή».

Έτσι, η δημιουργικότητα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Frederick ξεκινά από το σημείο μηδέν, και πλάθει από το άλφα ως το ωμέγα ένα ολόκληρο concept που παίζει με όλα τα Πασχαλινά παραδοσιακά στερεότυπα βλέποντάς τα με μια διαφορετική ματιά, συχνά ανατρεπτική και πάντα δημιουργική.

Περπατώντας στο MyMall, ο επισκέπτης θα συναντήσει τρισδιάστατες φόρμες σε διάφορα μεγέθη και έντυπες εφαρμογές που προκαλούν το βλέμμα. Σε κάθε έργο, είναι αποτυπωμένο το προσωπικό βλέμμα και οι εμπειρίες του κάθε δημιουργού.

Τα αυγά θα βρίσκονται εκεί, μέχρι τις 8 Μαΐου.  


Σχετικα

Κάπως έτσι θα είναι το iPhone 11

12 συγκλονιστικές εικόνες από τη φωτιά που καίει τον Αμαζόνιο

Διαμαρτυρία και στη Λευκωσία για τον Αμαζόνιο

Παγκόσμια διαμαρτυρία σήμερα για τον Αμαζόνιο

Μία (τρανή) απόδειξη ότι οι Λεμεσιανοί αντιγράφουν τους Παφίτες και τους Λευκωσιάτες

Θερμή αέρια μάζα επηρεάζει την Κύπρο [από τη Μέση Ανατολή]