Μια Κάρμεν εμπνευσμένη από τους πρόσφυγες

Τα δεινά των χιλιάδων μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί στις χώρες των Βαλκανίων μετά το κλείσιμο των συνόρων θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τη Ρωσίδα πρίμα μπαλαρίνα Ιρίνα Κολεσνίκοβα, η οποία προετοιμάζει μία νέα εκδοχή της «Κάρμεν».

 


Article featured image
Article featured image

Για το λόγο αυτό η Κολεσνίκοβα, επισκέφτηκε τις προηγούμενες ημέρες το Ταμπανόβτσε, στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Σερβία, όπου εκεί βρίσκεται ένας χώρος φιλοξενίας προσφύγων.

Η πρίμα μπαλαρίνα του μπαλέτου της Αγίας Πετρούπολης, συνεργάζεται με την φιλανθρωπική οργάνωση Oxfam, η οποία δραστηριοποιείται στην ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για τα ασυνόδευτα παιδιά που φτάνουν στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, από τις εμπόλεμες περιοχές.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι εμπειρίες που αποκόμισε από την επίσκεψή της στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων θα επηρεάσει τη νέα χορευτική ερμηνεία της στην όπερα Κάρμεν του Μπιζέ, μια τραγική ιστορία ζήλιας και αγάπης μεταξύ ενός στρατιωτικού και μίας τσιγγάνας.

Το έργο «Το όνομά της ήταν Κάρμεν», σε χορογραφία του Ρώσου Αντρέι Κουζνέτσοφ Βιατσεσλάφ, διαδραματίζεται σε ένα στρατόπεδο που βρίσκεται στην Ευρώπη. Η πρεμιέρα του έργου από την Κολεσνίκοβα και το μπαλέτο της Αγίας Πετρούπολης, θα γίνει τον Αύγουστο στο London Coliseum, πριν ξεκινήσει μια παγκόσμια περιοδεία.

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των εισιτηρίων στο Λονδίνο θα πάει για να βοηθήσει το έργο της Oxfam.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ