Περπατώ και Διεκδικώ με τους Τυφλούς

Στις 9 και 10 Απριλίου γινόμαστε συνοδοιπόροι με τους τυφλούς, στον αγώνα που διεξάγουν, για κοινωνικοοικονομική καταξίωση, λαμβάνοντας ενεργά μέρος στις πορείες «Περπατώ – Διεκδικώ με τους Τυφλούς» μια κοινωνία χωρίς φραγμούς.

 


Article featured image
Article featured image

Την εκδήλωση διοργανώνει η Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών σε συνεργασία με τη Σχολή Τυφλών και την Παγκύπρια Ένωση Αμφιβληστροειδοπαθών στη Λευκωσία, Λεμεσό και ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

Η κεντρική πορεία είναι προγραμματισμένη για τις 9 Απριλίου και ώρα 4:00 μ.μ. στο προαύλιο του Ξενοδοχείου ΧΙΛΤΟΝ και θα τερματίσει στη Σχολή Τυφλών, όπου θα λειτουργήσει το διήμερο «Απριλιάτικο Πανηγύρι». Η Πορεία στη Λεμεσό θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού, στην Οδό Ανεξαρτησίας και θα καταλήξει στο Δημόσιο Κήπο της πόλης. Την εκδήλωση της Λεμεσού έθεσε υπό την αιγίδα του ο Έπαρχος Λεμεσού κ. Κυριάκος Τσιολάκης, ο οποίος και θα κηρύξει την έναρξη της.

Πορεία διοργανώνεται φέτος και στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, την Κυριακή, 10 Απριλίου, 2016 και ώρα 11:00 π.μ. η οποία θα καταλήξει στο προαύλιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμμοχώστου, όπου θα έχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα και θα παρατεθεί δεξίωση σε όλους τους πεζοπόρους.

Στην εκδήλωση στη Λευκωσία, Λεμεσό και Ελεύθερη Περιοχή Αμμοχώστου θα πάρουν, επίσης, μέρος, ο Όμιλος Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας και οι Ενωμένοι Μοτοσικλετιστές ΚΟΥ ΚΟΥ ΑΟ Λεμεσού.

Αυτό το Σαββατοκύριακο πορευόμαστε μαζί με τους τυφλούς, στο δύσκολο αγώνα που διεξάγουν για τον παραμερισμό των εμποδίων συμπεριφοράς και των περιβαλλοντικών εμποδίων που συνιστούν φραγμούς στην πλήρη και αποτελεσματική συμμετοχή τους στην κοινωνία σε ίση βάση με άλλους καθώς και τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών, ίσης μεταχείρισης και κοινωνικής αναγνώρισης.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ