Φρένο στην ανάπλαση της Λεωφόρου Τσερίου

Την έντονη δυσαρέσκεια της εξέφρασε η κίνηση Πολιτών «Urban Cyprus», για την ακύρωση τελικά των διαδικασιών σχετικά με την ανάπλαση της Λεωφόρου Τσερίου.

 


Article featured image
Article featured image

«Είναι πραγματικά  ντροπή σας διότι ακόμα μια φορά μέτρησαν οι ψήφοι έναντι της ανθρώπινης ζωής. Πέρυσι χάσαμε τρεις ζωές στη Λεωφόρο Τσερίου. Ο επόμενος θάνατος στον δρόμο λαιμητόμο θα βαραίνει εσάς και τα παιδιά σας». 

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους οι Urban Cyprus, οι βουλευτές Λευκωσίας και η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής λόγω αδυναμίας και αβουλησίας να εξυπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον, αλλά κυρίως λόγω προεκλογικών σκοπιμοτήτων, δεν αποδέσμευσαν κονδύλι  2εκατ, ούτως ώστε να ξεκινήσει το έργο. 

Απόφαση που όπως υποστηρίζουν, στοίχισε στο κράτος αποζημιώσεις ύψους 2 εκατ. στον εργολάβο που είχε κατοχυρωθεί το έργο, το οποίο τελικά δεν ανέλαβε.


Η επιτροπή οικονομικών και με τις ευχές των αδιάφορων βουλευτών Λευκωσίας υπέκυψαν στα αιτήματα 5-10 κάτοικων/καταστηματαρχών έναντι του Δημόσιου Συμφέροντος και στέλνουν το έργο προς ακύρωση για 3η φορά τα τελευταία 15 χρόνια , πετώντας 2εκατ ευρώ. στον κάλαθο, έτσι απλά εν καιρώ κρίσης.


«Καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι ταλαιπωρούνται στους δρόμους αυτούς κάνοντας περισσότερο από 1 ώρα να διασχίσουν 2 χλμ., οι πεζοί να μην έχουν πεζοδρόμια, δέντρα στην μέση του δρόμου, κακό οδόστρωμα λόγο διάβρωσης και έλλειψης οχετών, καμία ύπαρξη ποδηλατοδρόμων, και το πιο σημαντικό ότι χάνονται ανθρώπινες ζωές άδικα και ηθικοί αυτουργοί για αυτό θα είναι αυτοί που ακύρωσαν το έργο».

Κίνηση Πολιτών

info@urbancyprus.org | www.urbancyprus.org


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ