Ακολουθούμε τα ίχνη στο 5ο TEDxNicosia2016

Οι ιδέες είναι δύναμη. Αξίζει να εκδηλωθούν και να διαδοθούν. Μπορούν να εμπλουτίσουν την κοινότητά, να καλλιεργήσουν το μυαλό μας, να θρέψουν την ψυχή μας και να διεγείρουν το πνεύμα μας.

 


Article featured image
Article featured image

«Πιστεύουμε στην δύναμη και στην ομορφιά των ιδεών που ξεδιπλώνονται σαν πολύχρωμα κουβάρια σε ένα μικρό δρομάκι μιας γειτονιάς, ή στην κορυφή μιας τσουλήθρας, επιδιώκοντας μια θεαματική προσγείωση». 

Επειδή οι ιδέες εμπνέουν, κάνουν τους ανθρώπους να αναλογίζονται, να εμπλέκονται σε διάλογο, και έτσι να πολλαπλασιάζονται. Αυτές ακριβώς οι ιδέες είναι τα ίχνη │traces τα οποία το TEDXNicosia2016 δημιουργεί τα τελευταία 5 χρόνια. Αποτελούν την συμβολή μας στην τοπική κοινότητα, ίχνη στα οποία οι άνθρωποι μπορούν να προστρέξουν και να ατενίσουν το μέλλον. 

Με απλά λόγια, τα ίχνη που αφήνουν πίσω τους αποτυπώματα, αποδεικνύουν την πραγμάτωση ενός ταξιδιού. 


Κάθε ζώο αφήνει πίσω του ίχνη που φανερώνουν ποιό ακριβώς ήταν. Μόνο ο άνθρωπος αφήνει πίσω του ίχνη των όσων έχει δημιουργήσει. Jacob Bronowski


Το 5ο TEDx Nicosia │Traces θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μάϊου στο χώρο του Σατυρικού Θεάτρου. Στις 23 Απριλίου, η ομάδα που διοργανώνει την εκδήλωση, βασισμένη στο φετινό concept του TedxNicosia – Traces, οργανώνει έναν ποδηλατικό περίπατο - Wheels and Traces- σε διάφορα σημαντικά σημεία της Λευκωσίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκωσίας και το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου. 



 Ακολουθήστε το TED στο Twitter, στο Facebook ή στο Instagram


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ