«Για να την βιάσει μάλλον θα ήταν ντυμένη προκλητικά»

Αλήθεια πόσες φορές έχουμε πει ή σκεφτεί αυτή την πιθανότητα όταν ακούμε για βιασμό μιας γυναίκας;

 


Πόσα σεξιστικά στερεότυπα αναδύονται αυτόματα στο μυαλό μας, δίνοντας άλλοθι στον θύτη και ενοχοποιώντας έμμεσα το θύμα.


Για να την βιάσει, σίγουρα θα ήταν προκλητικά ντυμένη. ‘Πρέπει να του κουνήθηκε και τον ερέθισε’. Δεν γίνεται κάτι θα του είπε για να της επιτεθεί. 


Η Katherine Cambareri, φοιτήτρια στο Arcadia University, αποφάσισε να παρουσιάσει ένα διαφορετικό project με το οποίο ήθελε να αμφισβητήσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την ευκολία με την οποία οι άνθρωποι κατηγορούν τα θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης.

  

«Είναι γεγονός ότι η κοινωνία έχει την τάση να προσπαθεί να προστατεύσει -και εμμέσως να αθωώσει- τον θύτη, παρουσιάζοντας τον συχνά ως θύμα της προκλητικής ή αποκαλυπτικής εμφάνισης του πραγματικού θύματος» αναφέρει η Cambareri.    

Η φωτογραφική σειρά της Cambareri «Well, what were you wearing»? απαντάει στην ερώτηση που πολλές φορές δέχονται τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, παρουσιάζοντας τα ρούχα που φορούσαν γυναίκες-θύματα την ώρα που δέχθηκαν την επίθεση.Τα βρίσκετε προκλητικά; 


Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ