Σκοτώνοντας τον Joe [Killer Joe]

Ο Killer Joe,  προκαλεί έντονες συζητήσεις μεταξύ όσων το έχουν ήδη παρακολουθήσει, αφού οι ανατρεπτικές σκηνές του αλλά και οι εξάρσεις βίας δημιουργούν το υπόβαθρο για ένταση στις απόψεις.

 


Article featured image
Article featured image

Tο «θέατρο ένα» συνεχίζει τις παραστάσεις του έργου Killer Joe, μιας ιστορίας που μας έρχεται από τον αμερικανικό Νότο και απομυθοποιεί το αμερικανικό όνειρο. 

Το έργο κρατάει το θεατή καθηλωμένο από την πρώτη μέχρι και την τελευταία σκηνή. Μπορεί η ιστορία να διαδραματίζεται στο Τέξας, θα μπορούσε όμως κάλλιστα να ήταν παντού, όπου υπάρχει ανθρώπινος πόνος και μιζέρια. 

Το έργο αφηγείται μια ιστορία φόνου μέσα σε μια απόλυτα αποσαρθρωμένη οικογένεια του αμερικανικού Νότου, μια οικογένεια φτωχή. 

Ήρωες  του έργου είναι το κατακάθι της κοινωνίας,  χαρακτήρες που  έχουν αφεθεί να λύσουν μόνοι τους τα προβλήματά τους με όποιον τρόπο καταλαβαίνουν, όσο βίαιος ή χαζός μπορεί να είναι αυτός. 

Άνθρωποι που προσπαθούν να επιβιώσουν μέρα με τη μέρα και ονειρεύονται το μεγάλο κόλπο, που θα τους βγάλει από την μιζέρια. Άτομα με  στενόμυαλες ιδέες, αμορφωσιά και άγνοια, νοοτροπία καουμπόι, με τεράστια απόσπαση από τον υπόλοιπο κόσμο που τους οδηγεί σε απομόνωση σε έναν δικό τους μικρόκοσμο.

Σκηνοθεσία/Μετάφραση: Αντρέας Χριστοδουλίδης.

Σκηνικά/Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής.

Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρυστάλλα Σκόρδου.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Βαττής.

Παίζουν: Σωτήρης Μεστάνας, Φανή Σωκράτους, Στέφανη Νέρου, Τζούλιο Φιλίππο Ντ΄ Ερίκο, Μάριος Στυλιανού.



Τακτικές Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 20:30

*Κατάλληλο για άτομα άνω των 18.

Τηλ Κρατήσεων: 22 348203


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ