Ένα κυπριακό application κάνει καριέρα στο Los Angeles

Όταν πριν από μερικούς μήνες είχαμε κάνει μια κουβέντα με τον Άρη και τη Φανή, για τη νέα εφαρμογή που δημιούργησαν, το Achiever, η αλήθεια είναι ότι ήμουν λίγο σκεπτικός αναφορικά με την προοπτική της εξέλιξης της ιδέας τους.

 


Article featured image
Article featured image

Πώς μπορεί μια τέτοιου είδους εφαρμογή να ιντρικάρει το κοινό και να έχει επιτυχία;



Ο Άρης Χριστοφή, όμως, και η αδελφή του, Φανή, ποτέ δεν ακολουθούσαν τις συμβάσεις. Προτιμούσαν να ρισκάρουν δοκιμάζοντας κάτι καινούργιο και διαφορετικό, τακτική που φαίνεται να τους δικαιώνει. 


Η εφαρμογή Achiever είναι ένα gamified social network. Ένα είδος κοινωνικού δικτύου, δηλαδή, μέσα από το οποίο μπορεί όποιος θέλει να διοργανώσει διάφορους διαγωνισμούς, ζητώντας τη γνώμη και τις ψήφους των υπολοίπων χρηστών.  


Ένα παιχνίδι «στόχων» και κατακτήσεων, το οποίο μέσα από διάφορες διαδικασίες σε ωθεί να γίνεσαι καλύτερος, να αποζητάς το μοναδικό και να τελειοποιείς τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα που προσφέρεις.





Πριν λίγους μήνες γνωρίσαμε το Achiever σε σχετικά πρώιμο στάδιο. Σε τι φάση σας βρίσκουμε τώρα;

Προχωράμε δυναμικά στο επόμενο επίπεδο. Επίσης αλλάξαμε και το design της πλατφόρμας καθώς και το logo μας. Η αλήθεια περίπου 6 μήνες μετά, έχουμε πολλούς λόγους να γιορτάσουμε για την πρόοδο της εφαρμογής μας και σαφώς για όλο αυτό ευθύνονται οι χρήστες μας, οι οποίοι μας πίστεψαν και μας στήριξαν, χρησιμοποιώντας το Achiever.


Αυτό που μας εντυπωσίασε, είναι πως εδώ όταν υπάρχει μια καλή ιδέα με προοπτικές, δεν τους ενδιαφέρει ούτε από πού είσαι, ούτε αν έχεις κάποιον πίσω σου. Το μόνο που στην ουσία ζητάνε, είναι να ακολουθήσεις τις συμβουλές τους και παράλληλα να δουλέψεις σκληρά για να αποδείξεις ότι όλο αυτό αξίζει. 


Αυτή τη στιγμή βρίσκεστε στο Los Angeles -για ποιο λόγο;

Η πρώτη μας στάση ήταν στο «λίκνο» της επιχειρηματικότητας και της τεχνολογίας, το Σαν Φρανσίσκο. Λόγω όμως της φύσης της εφαρμογής, οι σύμβουλοι μας εκεί, πρότειναν να πάμε στο Los Angeles, το οποίο είχε το background για να στηρίξει μια τέτοιου είδους εφαρμογή.  

Το Achiever άλλωστε, είναι ένα social media platfrom με μεγάλες δυνατότητες στο χώρο των διάσημων και στον τομέα της ψυχαγωγίας, άρα το L.A, αποδείχτηκε ιδανική επιλογή. 

Πλέον μετά από ένα μήνα στο L.A, τα πράγματα τρέχουν με γοργούς ρυθμούς, και το Achiever έχει βρει αρκετούς υποστηρικτές.

 



 

Δηλαδή σε τι φάση βρίσκεστε με την προώθηση του Achiever;

Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή συζητάμε με πολλούς social influencers και celebrities για να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα του Achiever, για τους τρέχοντες διαγωνισμούς τους. 

Ακούμε τις ιδέες τους, το πως βλέπουν αυτοί ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Achiever, ενώ ταυτόχρονα είχαμε επικοινωνία και με εταιρείες η οποίες θα μπορούσαν να αναλάβουν τα πιο τεχνικά θέματα. Παράλληλα τρέχουμε και ένα πλήρες redesign της εφαρμογής. 

Αυτή τη στιγμή το Achiever, έχει μια πιο hipster προώθηση, αν όλα πάνε καλά θα ενδυναμωθεί η όλη η εικόνα που έχει ο χρήστης, ενώ θα υπάρχουν προσαρμογές σε πολύ περισσότερα gadgets. Βέβαια οι ιδέες είναι πολλές και καλές, αλλά πρέπει να αξιολογηθούν, αναλόγως.



Ποια η ανταπόκριση των ντόπιων για το Achiever;

Για να είμαι ειλικρινείς, ούτε εγώ, αλλά ούτε και η Φανή περιμέναμε τέτοια ανταπόκριση. Γενικά με το που κάναμε μια παρουσίαση των δυνατοτήτων του app σε χρήστες και εταιρείες, υπήρχε μεγάλος ενθουσιασμός. 

Οι επαγγελματίες του χώρου, μας συμβούλευσαν να κάνουμε κάποια ανοίγματα στην αμερικανική αγορά για να εντοπίσουμε αδυναμίες και ελλείψεις που τυχόν να προκύψουν. 

Παράλληλα δεχτήκαμε διάφορες προτάσεις, για το πώς να αναπροσαρμόσουμε το concept, φέρνοντας στο στα μέτρα της τοπικής κοινωνίας. 

Αυτό που μας εντυπωσίασε, είναι πως εδώ όταν υπάρχει μια καλή ιδέα με προοπτικές, δεν τους ενδιαφέρει ούτε από πού είσαι, ούτε αν έχεις κάποιον πίσω σου.

Το μόνο που στην ουσία ζητάνε, είναι να ακολουθήσεις τις συμβουλές τους και παράλληλα να δουλέψεις σκληρά για να αποδείξεις ότι όλο αυτό αξίζει. 



Και τι να περιμένουμε στη συνέχεια;

Ήδη τρέχουμε Achiever Campains σε Αγγλία και Αμερική, ενώ παράλληλα λαμβάνουμε μέρος και στο VMB Voom όπου και εσείς μπορείτε να ψηφίσετε Achiever για να ξεχωρίσει. 

Βελτιώνουμε τα media και το pitch, ενώ ετοιμάζουμε το έδαφος για να μπούμε δυναμικά στην αμερικάνικη και αγγλική αγορά. Δίνουμε μεγάλη βάση στην προετοιμασία σε αυτή τη φάση. 


Όπως είχε πει και ο Αβραάμ Λίνκολν «Δώσε μου έξι ώρες να κόψω τον κορμό ενός δέντρου και θα ξοδέψω τις πρώτες τέσσερις ακονίζοντας το τσεκούρι».


Μπορεί όμως να είστε στην Αμερική, αλλά δεν ξεχνάτε την Κύπρο. Πείτε μας λίγο για τον καλοκαιρινό διαγωνισμό που τρέχει αυτή τη στιγμή το Achiever; 

Η αλήθεια είναι πώς μπορεί να βρισκόμαστε στο LA, αλλά η Κύπρος μα λείπει και μας λείπει πολύ. Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε ένα καλοκαιρινό διαγωνισμό για τους χρήστες μας, με θέμα το πιο όμορφο νησί του κόσμου, την Κύπρο. Μπείτε λοιπόν στο www.achiever.pw και κατεβάστε το app δωρεάν -αν δεν το έχετε ήδη- και ψάξτε το Summer Chill Challenge.

Μετά το πέρας τους διαγωνισμού, ο πιο «Respected», θα πάρει μια Action Camera, για να μη χάσει στιγμή από το καλοκαίρι του. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ