Πάμε όλοι στον αγώνα ηλιακών οχημάτων στο κέντρο της Λευκωσίας

Το Ινστιτούτο Κύπρου σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας, διοργανώνουν και φέτος τον πρωτοποριακό Αγώνα Ηλιακών Οχημάτων, στο κέντρο της πρωτεύουσας, για έβδομη συνεχή χρονιά.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016, με στόχο να ανοίξει νέους ορίζοντες στους επιστήμονες του μέλλοντος και να προκαλέσει το ενδιαφέρον τους για τις επιστήμες, την τεχνολογία, την ανάπτυξη και την αξιοποίηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας. 

Ο Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων που έχει καταστεί θεσμός, είναι ανοιχτός σε όλους όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν και να ζήσουν την απόλυτη πρόκληση μιας συναρπαστικής αναμέτρησης με μόνο σύμμαχο τον ήλιο! 

Τα πρωτότυπα αυτοκίνητα με συλλέκτες που απορροφούν ηλιακή ακτινοβολία τροφοδοτώντας τους κινητήρες τους με ενέργεια, θα διασχίσουν τις οδούς Σπύρου Κυπριανού, Στασικράτους, Βασιλίσσης Φρειδερίκης, Γρίβα Διγενή και Δημοσθένη Σεβέρη. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον Αγώνα Ηλιακών Οχημάτων και να εξασφαλίσουν πληροφορίες για τους κανονισμούς που διέπουν τον αγώνα, καθώς και τις προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν τα ηλιακά οχήματα, επικοινωνώντας με τη Χαρίκλεια Ηφαίστου στο 22 208702, ή στο c.hephaestou@cyi.ac.cy.Πρόγραμμα Αγώνα Ηλιακών Οχημάτων:Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

19:00: Παρέλαση Ηλιακών Οχημάτων στις οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου

19:30: Έκθεση Ηλιακών Οχημάτων στην Πλατεία ΕλευθερίαςΚυριακή 26 Ιουνίου 2016

10:00: Εκκίνηση Αγώνα Ηλιακών Οχημάτων από τη συμβολή των οδών Σπύρου Κυπριανού και Στασικράτους

13:00: Τερματισμός Ηλιακών Οχημάτων στο χώρο στάθμευσης της ΑΗΚ

14:00: Πανηγυρική Τελετή Απονομής των Βραβείων στους νικητές του Αγώνα στο Δημοτικό Μέγαρο Λευκωσίας* Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ