Ιστορίες «Εγκατάλειψης» στη Λευκωσία

Η εγκατάλειψη που αποτυπώνεται στα άψυχα κτήρια. Η εγκατάλειψη των ονείρων. Η εγκατάλειψη της προσπάθειας. Η εγκατάλειψη του έρωτα. Η εγκατάλειψη ως φυγή. Η εγκατάλειψη ως προοπτική ζωής. Η εγκατάλειψη όσων μας καίνε και μας τρώνε τη ψυχή…

 


Πέντε χρόνια μετά την τελευταία του έκθεση, ο δημοσιογράφος Βόρις Καραγιάννης, επιστρέφει παρουσιάζοντας φωτογραφίες… εγκατάλειψης. Με βάση την κατεχόμενη και ελεύθερη Κύπρο, αλλά και σύντομα φωτογραφικά ταξίδια στο Βερολίνο, τη Μαδρίτη και τη Νορβηγία, αποτυπώνει στιγμές εγκατάλειψης σε κάθε μορφή της. 

Οι 45 φωτογραφίες της συλλογής αποτελούν μέρος πολλών ταξιδιών, εντός και εκτός Κύπρου. 

Αυτή τη φορά ο Βόρις Καραγιάννης επιλέγει ως βάση την Κύπρο. Την Κύπρο της εγκατάλειψης από τη μία γωνιά, μέχρι την άλλη. Από την Μακούντα της Πάφου, μέχρι το κατεχόμενο Ριζοκάρπασο. 

Το παλιό λούνα παρκ «Τίβολι», το αεροδρόμιο Λευκωσίας, τα χωριά Μακούντα, Ευρέτου, Θελέτρα, το Ριζοκάρπασο, το νεκροταφείο του Λευκονοίκου, το παλιό ΓΣΠ, η Κρατική Έκθεση, το «νεκροταφείο» με τις πινακίδες της Λαϊκής Τράπεζας. 

Όλα κομμάτια ενός παζλ που δημιουργούν την έννοια «εγκατάλειψη». 

*Η φωτογραφική συλλογή περιλαμβάνει επίσης, φωτογραφίες από την Μαδρίτη της Ισπανίας, το Βερολίνο της Γερμανίας και το Χάμαρ της Νορβηγίας.Για μία μόνο μέρα, στις 8 Ιουνίου 2016, στο MERES multifunctional space στη παλιά Λευκωσία.

Ώρα 20:30. 


Σχετικα

Ευρωπαϊκή Ημέρα για τα Θύματα Εγκλημάτων Μίσους

Αυτό το έργο τέχνης θα το βρεις σε μία εγκαταλελειμμένη βιτρίνα στη Ρηγαίνης

Τα απίθανα χρώματα της κυπριακής γης

Τι αλλάζει σε ένα χρόνο στις παραλίες του Δήμου Λεμεσού

Ένα κουπέπι (7 μέτρων) για βραβείο

Η συγνώμη ενός Τουρκοκύπριου (στα ελληνικά) για την εισβολή του 1974