Ιστορίες «Εγκατάλειψης» στη Λευκωσία

Η εγκατάλειψη που αποτυπώνεται στα άψυχα κτήρια. Η εγκατάλειψη των ονείρων. Η εγκατάλειψη της προσπάθειας. Η εγκατάλειψη του έρωτα. Η εγκατάλειψη ως φυγή. Η εγκατάλειψη ως προοπτική ζωής. Η εγκατάλειψη όσων μας καίνε και μας τρώνε τη ψυχή…

 


Article featured image
Article featured image

Πέντε χρόνια μετά την τελευταία του έκθεση, ο δημοσιογράφος Βόρις Καραγιάννης, επιστρέφει παρουσιάζοντας φωτογραφίες… εγκατάλειψης. Με βάση την κατεχόμενη και ελεύθερη Κύπρο, αλλά και σύντομα φωτογραφικά ταξίδια στο Βερολίνο, τη Μαδρίτη και τη Νορβηγία, αποτυπώνει στιγμές εγκατάλειψης σε κάθε μορφή της. 

Οι 45 φωτογραφίες της συλλογής αποτελούν μέρος πολλών ταξιδιών, εντός και εκτός Κύπρου. 

Αυτή τη φορά ο Βόρις Καραγιάννης επιλέγει ως βάση την Κύπρο. Την Κύπρο της εγκατάλειψης από τη μία γωνιά, μέχρι την άλλη. Από την Μακούντα της Πάφου, μέχρι το κατεχόμενο Ριζοκάρπασο. 

Το παλιό λούνα παρκ «Τίβολι», το αεροδρόμιο Λευκωσίας, τα χωριά Μακούντα, Ευρέτου, Θελέτρα, το Ριζοκάρπασο, το νεκροταφείο του Λευκονοίκου, το παλιό ΓΣΠ, η Κρατική Έκθεση, το «νεκροταφείο» με τις πινακίδες της Λαϊκής Τράπεζας. 

Όλα κομμάτια ενός παζλ που δημιουργούν την έννοια «εγκατάλειψη». 

*Η φωτογραφική συλλογή περιλαμβάνει επίσης, φωτογραφίες από την Μαδρίτη της Ισπανίας, το Βερολίνο της Γερμανίας και το Χάμαρ της Νορβηγίας.



Για μία μόνο μέρα, στις 8 Ιουνίου 2016, στο MERES multifunctional space στη παλιά Λευκωσία.

Ώρα 20:30. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ