Από αύριο το κάπνισμα γίνεται δυσκολότερο

«Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία σας», είναι ίσως μια από τις πιο πολυφορεμένες συμβουλές σχετικά με τις συνέπειες του καπνίσματος.

 


Article featured image
Article featured image

Εδώ και αρκετό καιρό – υποχρεωτικά - πάνω στα πακέτα των τσιγάρων, αναγράφονται διάφορες ατάκες, που ενημερώνουν για το τι μπορεί να σου προκαλέσει η συνήθεια του καπνίσματος. 

Μια τακτική που φαίνεται να μην πετυχαίνει το σκοπό της, αφού οι καπνιστές διαβάζουν αδιάφορα την ώρα που ανάβουν ένα τσιγάρο. 

Μια εικόνα όμως ισούται με χίλιες λέξεις, γι’ αυτό και πολλές ευρωπαϊκές χώρες εδώ και αρκετά χρόνια χρησιμοποιούν μια πιο επιθετική τακτική τοποθετώντας σοκαριστικές απεικονίσεις ανθρώπων οι οποίοι βιώνουν τις άγριες συνέπειες του μακροχρόνιου καπνίσματος.

  



Μια μέθοδος που από αύριο θα αρχίσει να εφαρμόζεται και στην Ελλάδα, με την οδηγία να υποχρεώνει τους κατασκευαστές να καλύπτουν το 65% των πακέτων με αποτρεπτικές εικόνες και μηνύματα. 

Τόσο η Ελλάδα, όσο και η Κύπρος είναι από τις τελευταίες χώρες οι οποίες καθυστέρησαν να συμμορφωθούν με την ευρωπαϊκή οδηγία.

 



 

Από αύριο πάντως 20 Μάϊου, οι καπνοβιομηχανίες στην Ελλάδα ξεκινούν την παραγωγή νέων πακέτων με ενσωματωμένες τις ανάλογες φωτογραφίες, ενώ τα πρώτα πακέτα αναμένεται να φτάσουν στην αγορά, τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

Η Κύπρος δεν έχει ανακοινώσει ακόμα πότε θα αρχίσει την εφαρμογή της συγκεκριμένης οδηγίας, με τις αρμόδιες αρχές να δείχνουν κωλυσιεργία.

 



 


Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ