Μια Γιαπωνέζα που πετάει [φωτογραφίες]

Η Natsumi Hayashi ζει στην Ιαπωνία. Θα πρέπει να ζυγίζει περίπου 50 κιλά. Το αγαπημένο της χόμπι είναι να κρατάει ένα blog στο οποίο κάθε μέρα ποστάρει μία φωτογραφία της «στον αέρα». Δηλαδή αυτοφωτογραφίζεται πετώντας. Μερικές φορές φωτογραφίζει και γάτες (κανονικές), στο έδαφος.

 


Article featured image
Article featured image

Θεωρεί τον εαυτό της yowayowa. Γιογουέιοουα στα γιαπωνέζικα σημαίνει αδύνατη, εύθραυστη, κλαράκι. Πράγμα που σημαίνει ότι κουβαλάει μαζί της ελαφριές κάμερες τύπου SLR. Αυτό που κάνει είναι να στήνει την κάμερα σε ένα τρίποδο, να πατάει το αυτόματο κλείστρο και να τρέχει σαν τρελή μπροστά στον φακό και να πηδάει -αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην «πετάνε» όλα πάνω της -μαλλιά, ρούχα κλπ. Ο φακός παγώνει τον χρόνο και η Νατσούμι μοιάζει να πετάει με το πιο ήρεμο, φυσικό ύφος του κόσμου.

Για τις φωτογραφίες αυτές χρησιμοποιεί ρύθμιση γρήγορης ταχύτητας exposure (πιο γρήγορη από 1/500 s). Για πιο μακρινές λήψεις παρακαλεί κάποιον -συνήθως φίλους της- να πατήσει το κουμπί.

Μοιάζει εύκολο αλλά δεν είναι. Με τη σκηνοθετική της ματιά δημιουργεί ένα πρότζεκτ τέχνης που σου φτιάχνει (σου ελαφραίνει για την ακρίβεια) τη διάθεση να το βλέπεις.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ.

 


Πηγή: Athens Voice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ