Μια συναυλία… στην ομορφότερη αίθουσα ναού σε ολόκληρο τον κόσμο

Ο πρώτος αστέρας της ροκ που έδωσε συναυλία στο παρεκκλήσι του Αποστολικού Παλατιού, της επίσημης κατοικίας του Πάπα, στην πόλη του Βατικανού, περιέγραψε τον χώρο ως «την ομορφότερη αίθουσα ενός ναού σε ολόκληρο τον κόσμο».

 


Article featured image
Article featured image

Ο The Edge, o κιθαρίστας των U2, έδωσε συναυλία στην Capela Sixtină, στο πλαίσιο μιας φιλανθρωπικής εκδήλωσης κατά του καρκίνου.

Ο David Evans, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, τραγούδησε τέσσερα τραγούδια σε ένα κοινό 200 γιατρών, ερευνητών και μέλη φιλανθρωπικών οργανώσεων που συμμετείχαν σε ένα συνέδριο το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Βατικανό με θέμα την αναγεννητική ιατρική.

Με τη συνοδεία μιας χορωδίας που αποτελείτο από επτά εφήβους από την Ιρλανδία, έπαιξε ακουστική κιθάρα και τραγούδησε ένα ριμέικ του τραγουδιού του Leonard Cohen «If it be your will», αλλά και τα τραγούδια των U2 «Yahweh», «Ordinary love» και «Walk on».

Ο Edge, ο πατέρας του οποίου απεβίωσε τον περασμένο μήνα χτυπημένος από τον καρκίνο και του οποίου η κόρη κατάφερε να νικήσει τη λευχαιμία, συμμετέχει στα διοικητικά συμβούλια ιδρυμάτων που εργάζονται για την πρόληψη του καρκίνου.

Ο διάσημος μουσικός αστειεύτηκε με το κοινό του, λέγοντας ότι έμεινε άφωνος όταν του ζητήθηκε να παίξει σε αυτόν το παρεκκλήσι.

«Όταν με ρώτησαν εάν ήθελα να γίνω ο πρώτος σύγχρονος καλλιτέχνης που θα έδινε παράσταση στην Capela Sixtină, δεν ήξερα τι να απαντήσω, επειδή συνήθως υπάρχει εκείνος ο άλλος που τραγουδάει» σημείωσε ο The Edge αναφερόμενος στον τραγουδιστή των U2, Bono.

«Το να είσαι Ιρλανδός, μαθαίνεις πολύ νωρίς ότι, εάν θέλεις να σου ζητήσουν να επιστρέψεις είναι πολύ σημαντικό να ευχαριστήσεις τον ιερέα του ναού που σου επέτρεψε να χρησιμοποιήσεις την αίθουσα» πρόσθεσε. Οπότε, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πάπα Φραγκίσκο κι άλλους αξιωματούχους του Βατικανού.

Μάλιστα, αφιέρωσε το «Walk on», στον ποντίφικα, τον οποίο περιέγραψε ως «πάπα των ανθρώπων. Το έργο που επιτελεί είναι φανταστικό και μακάρι να συνεχίσει να το κάνει για πολύ ακόμα».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ