Ο καιρός της εβδομάδας από τον Έρικ Κίτα

Μέτριο ως ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή με τον καιρό σήμερα να είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε 4-5 μποφόρ.

 


Article featured image
Article featured image

Στα Νότια παράλια θα είναι πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ και πολύ τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 28-29 στα Ανατολικά και Νότια παράλια, στους 25-26 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια και στους 16 βαθμούς στην χιονίστρα. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Αύριο Πέμπτη, νέα αστάθεια και σχετικά ψυχρές αέριες μάζες αρχίζουν να επηρεάζουν την περιοχή. Ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται στα ορεινά και στο εσωτερικό τις απογευματινές ώρες, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται η χαλαζόπτωση. 

Την Παρασκευή και το Σάββατο, η περιοχή θα επηρεάζεται από πολύ αστάθεια και αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. 

Στα ορεινά, στο εσωτερικό, αλλά και σε περιοχές στα Ανατολικά, οι καταιγίδες θα είναι σε αρκετές περιπτώσεις πολύ έντονες με χαλάζι και τοπικές πλημμύρες. 

Τοπικά σε αυτές τις περιοχές η βροχόπτωση θα ξεπερνά τα 50mm  ανά δίωρο. Κάποιες περιοχές κυρίως Νοτιοδυτικές δεν θα επηρεαστούν από τις βροχές. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. 

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά και Νότια αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή μεμονωμένη καταιγίδα. Άνοδος της θερμοκρασίας. 

Από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με την θερμοκρασία να σημειώνει αισθητή άνοδο. Νέα αστάθεια ίσως επηρεάσει την περιοχή το άλλο Σαββατοκύριακο. Η βροχόπτωση του μήνα βρίσκεται στο 85% και μέχρι την Κυριακή υπολογίζω να φτάσει το 150-200% της κανονικής.



*Για το επόμενο τριήμερο, θα δίνονται συνεχείς αναφορές για το που θα εκδηλώνονται οι καταιγίδες στη σελίδα του Eric Kita στο Facebook.  


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ