Νέα διαδικτυακή απάτη για Κύπριους άνεργους

Μια καινούργια καλοστημένη απάτη, φαίνεται να εκμεταλλεύεται Κύπριους άνεργους οι οποίοι ψάχνουν εργασία στο εξωτερικό, μέσω της πλατφόρμας του LinkedIn.

 


Article featured image
Article featured image

Όπως δημοσιοποίησε πριν από λίγο στον προσωπικό του λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, ο Ντίνος Παστός, συγκεκριμένα άτομα παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι της εταιρείας TOTAL Holdings UK Limited, προσφέροντας θέσεις εργασίας σε άνεργους Κύπριους. 

Αρχικά το θύμα οδηγείτε να πιστέψει ότι μετά από την αίτηση του για πρόσληψη στην εταιρεία «TOTAL Holdings UK Limited», έχει επιλεχθεί για συνέντευξη στα γραφεία της εταιρείας στην Αγγλία. 

Ακολούθως, το θύμα λαμβάνει αρκετά έγγραφα που φαίνονται αληθινά από που του λένε ότι πρέπει να πληρώσει αυτός τα έξοδα μεταφοράς του στην Αγγλία, καθώς και την διαμονή του σε ξενοδοχείο. 

Κόστος που ανέρχεται στις $1,968.01 λίρες Αγγλίας. Τα λεφτά όπως λένε οι οδηγίες, πρέπει να παραδοθούν μέσω της υπηρεσίας MoneyGram, σε ένα άτομο που παριστάνει τον εκπρόσωπο ταξιδιωτικού γραφείου, με το όνομα  FlickaTravel. 

Τα λεφτά βέβαια μετά την κατάθεση τους, δεν επιστρέφονται ποτέ, αφού η υπηρεσία αυτή δεν παρέχει καμία ασφάλεια προς τον αποστολέα για τυχών απάτες. 

«Οι διαδικτυακοί εγκληματίες είναι πολύ εφευρετικοί και θα σκεφτούν αφάνταστους τρόπους να σας αποσπάσουν λεφτά. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση» τονίζει ο κ. Παστός.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ