Τρία-τρία τα μαυρόφιδα στα χέρια του Αγγελή

Εδώ και αρκετό διάστημα, διάφορα post και φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα, μας «προειδοποιούν», ότι η Κύπρος γέμισε φίδια και ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί.

 


Article featured image
Article featured image

Μιλώντας με τον ιδιοκτήτη του Ερπετολογικού Κέντρου Κύπρου, Γιάννη Αγγελή, μάθαμε πώς διαχρονικά στην Κύπρο υπήρχαν φίδια και δεν ήταν λιγότερα από φέτος.

Η διαφορά όπως μας τόνισε, είναι ότι το τελευταίο διάστημα ο καιρός ζεσταίνει νωρίτερα, κάτι που ενεργοποιεί τα ερπετά πιο γρήγορα και φυσικά λόγω της μεγάλης έκτασης που δόθηκε μέσω διαδικτύου και ΜΜΕ. 

Όπως διευκρινίζει -ειδικά με τα φίδια που συναντώνται πιο συχνά- οφείλουμε να είμαστε ήρεμοι, γιατί πολύ απλά είναι εντελώς άκακα. Ό ίδιος μάλιστα ανέβασε τον προσωπικό του λογαριασμό μια σημερινή ιστορία, που αποδεικνύει τα λεγόμενα του.

 





«Σήμερα στην περιοχή Αγίας Φύλας, τρία φίδια -δύο αρσενικά και ένα θηλυκό εντοπίστηκαν από μια κυρία της περιοχής, που πήγαινε βόλτα με το σκύλο της. 

Η ίδια χωρίς να πανικοβληθεί, με ειδοποίησε τηλεφωνικός για να πάω εκεί να τα εντοπίσω και να τα περιμαζέψω. Τα φίδια είχανε κρυφτεί σε μια τρύπα βαθιά στο έδαφος, όπου αναγκαστικά έπρεπε να σκάψω για τον εντοπισμό τους».

Τα συγκεκριμένα φίδια είναι εντελώς άκακα και δεν αποτελούν κίνδυνο για τον άνθρωπο, όπως ενημερώνει ο Γιάννης Αγγελή.

Μπορούν να φτάσουν μέχρι τα δύο μέτρα και όταν είναι σε νεαρή ηλικία έχουνε γκρίζο-λαδί χρώμα, ενώ αρχίσουν να παίρνουν το σκούρο μαύρο χρώμα στην ηλικία των τριών ετών.

 





Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα γι’ αυτά τα μοναδικά ερπετά, μη χάσετε τις παραστάσεις (4) που θα δώσει ο Γιάννης Αγγελή, στις 5 Ιουνίου ημέρα Κυριακή, στο Θέατρο Ένα, στην περιοχή του Κάστρου Λεμεσού.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 99407454

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ