Πες τα Χρυσόστομε

Δηλαδή, για να καταλάβω, υπήρξε στα αλήθεια νούσιμος άνθρωπος εκεί έξω που σοκαρίστηκε με τις χθεσινές τοποθετήσεις του Ηρόδοτου Δημητρίου;

 


Article featured image
Article featured image

Αντιλαμβάνομαι πως το «ΣΟΚ!!!» το έχουμε πρόχειρο στην τσέπη οι Κυπραίοι και το ανεμίζουμε όποτε μας καπνίσει αλλά, πόση υποκρισία πια. Υπάρχει κάποιος που δεν ήξερε; Υπάρχει κάποιος που πραγματικά σοκαρίστηκε που ο Χρυσόστομος, Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου και Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, δήλωσε ικανοποιημένος απ’ την προσγείωση του ΕΛΑΜ στα έδρανα της Βουλής;

Και τι υποστήριξε ο άνθρωπος του Θεού; Πώς καλό είναι να ακούγεται και καμιά ακραία φωνή για να συμμαζεύονται, με λίγα λόγια, «να είναι προσεκτικοί» ήταν το comme il faut σχόλιο, οι υπόλοιποι. Έτσι. Αν έλεγε κάτι διαφορετικό, εγώ τουλάχιστον, θα ανησυχούσα. Και όλοι μαζί θα ασχολούμασταν σήμερα με την θαυματουργή εικόνα της Παναγιάς στο γραφείο του που θα δάκρυζε. Απ’ τα γέλια.

Δεν θα σταθώ στις δηλώσεις γιατί, έκπληξη-έκπληξη, προσωπικά δεν εκπλάγηκα διόλου. Θα κάνω όμως μια στάση στο μιντιακό εφιαλτικό θέαμα, αυτό που συνηθίσαμε να ζούμε καθημερινά εξάλλου και που, σε τελευταία ανάλυση, εκφράζει μόνο την επιθυμία της κοινωνίας μας να συνεχίσει να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

Για πες, σε ποια άλλη χώρα που φιγουράρει στον παγκόσμιο χάρτη, κάτω από τον τίτλο «Τριγμοί σε πολιτικά κόμματα και ρεκόρ αποχής», βλέπεις στην τηλεόραση την φάτσα του αρχιερέα της χώρας να κάνει τοποθέτηση. Όχι, πες.  

Την συνταγή της πολυφωνίας και του πλουραλισμού, έτσι όπως την έθεσε και την στόλισε ο enfant terrible του παγκαριού και η οποία προφανώς σόκαρε την κυπριακή κοινή γνώμη -μείον 13.041 νοματαίους- την ίδια συνταγή, ναι, την χρησιμοποιούν και τα μίντια στα πάνελ τους. Γιατί να ζητήσεις την άποψη του Αρχιεπίσκοπου για το θέμα αυτό ρε φίλε; Γιατί να ζητάς την άποψή του για οτιδήποτε αφορά την πολιτική σκηνή εν έτει 2016; Βάλε καλέ μου κι εσύ ένα «Κωνσταντίνου και Ελένης», ένα «Δύο ξένοι», ένα σόου με κακόφωνα αλλά καλλίγραμμα κορίτσια και αγόρια και πάλι θα γίνει η δουλειά σου.

Οπότε, αν δεν γουστάρουμε να ακούμε για παράλογες πολυφωνίες ας μην προωθούμε τις αχρείαστες κακοφωνίες. Σε άλλη περίπτωση, το «Πες τα Χρυσόστομε» μας ταιριάζει γάντι. Αμήν.  


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ