Αίγια κότσιηνη που πάεις;

Σύγχρονη εποχή σε κάποιο χωριό της Κύπρου.

 


Article featured image
Article featured image

Η κοτζιάκαρη Μαρία (Όλγα Ποταμίτου) ζει μόνη στο σπίτι της και έχει την απαίτηση από τα παιδιά της, η κοπέλα που θα την φροντίζει να είναι της πίστης μας και να μιλά ελληνικά.

Η Ελένη, η κόρη της (Λουκία Μουσουλιώτου), της φέρνει διάφορες κοπέλες, αλλά η δύστροπη γριά τις εξαποστέλλει. Αφού ταλαιπωρήθηκαν αρκετά τα παιδιά της  τελικά ανακάλυψαν μια Ουκρανή, Ορθόδοξης πίστης και που έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Χώρας της Αρχαία Ελληνικά. Την φέρνουν στην Κύπρο και εγκαθίσταται στο σπίτι της Μαρίας. Η Ουκρανή (Μικαέλα Κάσινου) είναι μια όμορφη, ψηλή ξανθομάλλα και αρχίζουν οι περιπέτειες τους όταν η γρια της μιλά βαρετά κυπριακά και η Ουκρανή Αρχαία Ελληνικά. Δημιουργούνται διάφορα ευτράπλα αφού δεν καταλαβαίνει η μια την άλλη. Το μόνο τους κοινό σημείο είναι το τραγούδι.

Η γριά Μαρία είναι καλλίφωνη κι όλη την ώρα τραγουδά κυπριακά τραγούδια. Επίσης η Ουκρανή τραγουδά, τραγούδια της πατρίδας της αλλά και τραγούδια σε στίχους αρχαίων τραγωδιών και βυζαντινών μελωδιών ή θρησκευτικών ύμνων, που αρέσουν πολύ στην κοτσιάκαρη.

Εντωμεταξύ το περιβάλλον της Μαρίας από τον 80χρονο σιηράτο γαμπρό  της  τον Περικλή (Σπύρος Γεωργίου), τον 60χρονο  άντρα της Ελένης (Βασίλης Μιχαήλ) και τον γείτονά της τον σιηράτο τον Κωνσταντή  (Ανδρέας Ρόζου), όλοι ερωτεύονται την Ουκρανή και θέλουν να την παντρευτούν…

Το έργο θέλει να τονίσει το θέμα της συνύπαρξης διαφορετικών ανθρώπων μέσα από κωμικές καταστάσεις.Σκηνοθεσία: Μαριάννα Καυκαρίδου

Σκηνικά-κοστούμια: Κώστας Καυκαρίδης

Μουσική: Σάββας Σάββα

Φωτισμοί: Βικέντιος Χριστιανίδης

Κατασκευή σκηνικών: Μιχάλης Μανελίδης

Φροντιστής: Γιώργος Χριστιανόπουλος

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Όλγα Ποταμίτου - Μαρία, 85 χρόνων

Λουκία Μιχαήλ Μουσουλιώτου - Ελένη , κόρη της

Βασίλης Μιχαήλ - Νικόλας, άντρας της Ελένης

Σπύρος Γεωργίου - Περικλής, 80χρονος, γαμπρός της Μαρίας

Ανδρέας Ρόζου - Κωνσταντής, γείτονας-σιηράτος

Μικαέλα Κάσινου - Τατιάνα, ΟυκρανήΠαραστάσεις:

Σάββατο, 4 Ιουνίου στο Σατιρικό Θέατρο (20.30)

Κυριακή,  5 Ιουνίου στο Σατιρικό Θέατρο (20.30)

Τηλέφωνα: 22312940, 22421609

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ