Γιατί σε όλες τις ταράτσες στην Κύπρο υπάρχουν αυτά τα σκουριασμένα σίδερα;

«Ερχόμενος στην Κύπρο, έπειτα από απουσία πολλών χρόνων στο εξωτερικό, είχα προσέξει ότι τα περισσότερα σπίτια είχαν κάτι κέρατα. Τι στο καλό είναι αυτά;» ρωτούσα για να μάθω. Αυτή ήταν η απορία του καθηγητή που μας έκανε κοινωνολογία στο πανεπιστήμιο και σαφέστατα ήταν εύλογη. Και να που μερικά χρόνια μετά, κάποιοι εμβαθύνουν στο θέμα.

 


Article featured image
Article featured image

Το ντοκιμαντέρ Αναμονές καταπιάνεται με ένα φαινόμενο που όλοι μας κατά καιρούς έχουμε προσέξει, αλλά πάντα προσπερνούμε αδιάφορα.

«Οι αναμονές, τα σκουριασμένα σίδερα που εξέχουν από τις ταράτσες των σπιτιών και που στην πλειοψηφία τους δεν εξυπηρετούν ποτέ το σκοπό για τον οποίο προορίζονταν.

Και τελικά όλοι δεν περιμένουμε κάτι ή κάποιον; Όλοι μας δεν βρισκόμαστε σε μια αέναη αναμονή για τα καλύτερα που έρχονται;».

Ωστόσο, έχουν καθιερωθεί ως φαινόμενο που περνά απαρατήρητο. Τονίζεται η παρουσία τους στο αστικό τοπίο, ενώ ο τεχνικός τους όρος, «αναμονές», δίνει έναυσμα για προβληματισμό γύρω από το ζήτημα των οικογενειακών δεσμών και σχέσεων, σε μια μικρή και ιδιόμορφη κοινωνία όπως η κυπριακή.

Αντικείμενο μελέτης των δημιουργών του, ο άνθρωπος και οι αντιλήψεις του.

Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ θα γίνει συζήτηση με ομιλητές τους Δρ. Γιάννη Παπαδάκη Καθηγητή Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Δρ. Έφη Κυπριανίδου Καθηγήτρια Φιλοσοφίας και Βασίλη Ιερείδη Αρχιτέκτονα.

Δημιουργοί: Μιχάλης Χαραλάμπους, Άντρη Τσιουτή, Γιώργος Στυλιανού, Στέφανος Παπαδάς 

Πληροφορίες:

Τετάρτη 15 Ιουνίου

Ώρα: 20:00 -22:00

Πού: Στο Φυτώρειο Εικαστικής Καλλιέργειας


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ