Τι αλλάζει στα κρασιά του Οινοποιείου Κυπερούντας;

Με νέα όψη παρουσιάζονται πλέον τα κρασιά του Οινοποιείου Κυπερούντας.

 


Article featured image
Article featured image

Με τη συμπλήρωση 12 ετών από το πρώτο τους λανσάρισμα, οι  πλέον αναγνωρισμένες ετικέτες, «Πετρίτης», «Ανδεσίτης» και «Κυπερούντα Ροζέ», επανασχεδιάστηκαν σε πιο λιτές και σύγχρονες γραμμές, με στόχο την ανανέωση στην εμφάνιση τους.

Οι νέες ετικέτες αποπνέουν μια εκλεπτυσμένη αίσθηση ποιότητας και προβάλουν το δυναμικό και ποιοτικό χαρακτήρα των κρασιών.

Ξεχωρίζουν για τις σύγχρονες και κομψές γραμμές τους, ενώ το μεταλλικό  καψύλλιο συμπληρώνει την αναβαθμισμένη εικόνα τους. Σύμβολο τους είναι το κουκουνάρι, χαρακτηριστικό στοιχείο της πευκόφυτης Πιτσιλιάς, της περιοχής όπου βρίσκεται το Οινοποιείο Κυπερούντας, η οποία, όπως είναι γνωστό, είναι πλούσια σε εκτάσεις πεύκων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πιτσιλιά πήρε το όνομα της από τα πεύκα και τα κουκουνάρια, από το αρχαίο «Πίτης», που σημαίνει πεύκο. 

 Το μικρής παραγωγής Οινοποιείο Κυπερούντας ιδρύθηκε το 1998 και σχεδιάστηκε με τη συμμετοχή έμπειρων Κύπριων και Ελλαδιτών οινολόγων. Οι αμπελώνες του οινοποιείου βρίσκονται σε υψόμετρο 1400 μέτρων και είναι από τους υψηλότερους της Ευρώπης.

Το μοναδικό αυτό κλίμα της Κυπερούντας, η επιλογή των καλύτερων σταφυλιών, ο σύγχρονος εξοπλισμός του οινοποιείου, σε συνδυασμό με τις γνώσεις και την εμπειρία της οινοποιητικής  ομάδας, συμβάλλουν στην παραγωγή κρασιών που ξεχωρίζουν όχι μόνο στην κυπριακή αγορά αλλά και σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ