Ζητούνται καλλιτέχνες για να φτιάξουν γραμματόσημα

Ένας διαγωνισμός δημιουργίας αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων, για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος2017.

 


Article featured image
Article featured image

Σκοπός του διαγωνισμού, είναι η ετοιμασία σχεδίων από καλλιτέχνες με τελικό στόχο την επιλογή τριών σχεδίων και την έκδοση τους σε σειρά γραμματοσήμων που θα εκδοθεί τον Μάιο του 2017.

Στόχος της έκδοσης είναι η προώθηση του μεγαλύτερου πολιτιστικού θεσμού της Ευρώπης, μέσα από παγκόσμια προβολή όχι μόνο της Πάφου, αλλά και της Κύπρου, προβάλλοντας τις τρεις θεματικές ενότητες του πολιτιστικού προγράμματος.

 

*Μύθος και Θρησκεία

*Ταξιδιώτες του Κόσμου

*Στάδια του Μέλλοντος



Περιγραφή των θεματικών ενοτήτων:

Μύθος και Θρησκεία

Αυτή η θεματική ενότητα αναφέρεται στην πολιτιστική κληρονομιά και στο ιστορικό υπόβαθρο της Πάφου, ενώ αντανακλά και δίνει έμφαση στα χαρακτηριστικά που γέννησαν τον πολιτισμό και καθόρισαν την εξέλιξη της πόλης καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας. Στο πλαίσιο αυτής της θεματικής ενότητας τα έργα θα αναπτύξουν θέματα σχετικά με την ομορφιά, τη θεότητα και το μυστικισμό, την ύφανση ιστοριών και θρύλων που ξεπερνούν τα όρια της Πάφου και μπορούν να εντοπιστούν στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Ταξιδιώτες του Κόσμου

Αυτή η θεματική ενότητα αναφέρεται στις διαχρονικές σχέσεις των ανθρώπων και εκφράζει τις αλληλεπιδράσεις και τις αμοιβαίες επιρροές, όχι μόνο μέσω των συγκρούσεων και των διαφορών, αλλά και μέσω της συνεργασίας, της ανταλλαγής, της αδελφοσύνης και της συνύπαρξης.

Στάδια του Μέλλοντος

Αυτή η θεματική ενότητα αναφέρεται στο παρόν και στο μέλλον. Παρουσιάζει τον σύγχρονο κόσμο με τις τεχνολογικές καινοτομίες του, τα τεράστια προβλήματα του, τα όνειρα και τις ελπίδες του, τις πρωτοβουλίες και τις ιδέες του για αλλαγή. Το κοινό μέλλον των δύο κοινοτήτων της Κύπρου και η ανάπτυξη του διαπολιτισμικού διαλόγου είναι τα βασικά θέματα της ενότητας αυτής.





Όροι και κανονισμοί του διαγωνισμού:

1. Τα δημιουργικά θα πρέπει να κατατεθούν σε μέγεθος Α5.

2. Τα δημιουργικά μπορεί να είναι έγχρωμα ή μαυρόασπρα.

3. Απαγορεύεται η αποτύπωση κειμένου.

4. Κάθε δημιουργός πρέπει να καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση που να περιλαμβάνει και τα τρία δημιουργικά της σειράς.

5. Κάθε δημιουργός έχει το δικαίωμα να καταθέσει μέχρι και 3 διαφορετικές ολοκληρωμένες προτάσεις για την κάθε σειρά.

6. Όλες οι προτάσεις (κατάθεση μια σειράς από τρία στο σύνολο βασισμένο στις τρεις θεματικές ενότητες που αναφέρονται πιο πάνω) θα πρέπει να σταλούν ηλεκτρονικά μέχρι τις 15 Ioυλίου 2016, στο τμήμα Marketing & Επικοινωνίας του Οργανισμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017 στο email: a.anastasiou@pafos2017.eu. Θέμα (Subject): Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων Πάφος2017, Email: Όνομα & στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, διεύθυνση).

7. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι καλλιτέχνες που ζουν στην Κύπρο.

8. Σε πρώτη φάση ο Οργανισμός Πάφος2017 θα επιλέξει 4 προτάσεις που τα δημιουργικά τους θα ανταποκρίνονται στις θεματικές του ενότητες.

9. Στη δεύτερη φάση οι 4 επικρατέστερες προτάσεις θα παρουσιαστούν ενώπιον του Διευθυντή ή εκπροσώπου του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών και της ολομέλειας της Συμβουλευτικής Επιτροπής Φιλοτελισμού για την τελική επιλογή.

10. Η Επιτροπή έχει το δικαίωμα επιλογής δημιουργικών είτε από ένα καλλιτέχνη είτε από διαφορετικούς καλλιτέχνες που ανταποκρίνονται στις 3 θεματικές ενότητες που αναφέρονται.

11. Ο/οι καλλιτέχνης/ες που θα επιλεγούν θα λάβουν βραβείο 150ΕΥΡΩ για κάθε θεματική ενότητα.

12. Η καλλιτεχνική επιμέλεια θα γίνει από έμπειρο καλλιτέχνη στη φιλοτέχνηση γραμματοσήμων ο οποίος θα επιλεγεί από το Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών.

13. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός κατάλληλων σχεδίων για έκδοση γραμματοσήμων τότε θα γίνει απευθείας ανάθεση σε καλλιτέχνη για τη φιλοτέχνηση γραμματοσήμων. 

 



Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Λειτουργό Marketing & Επικοινωνίας, κα Αναστάζια Αναστασίου στο 26 955167 ή ηλεκτρονικά στο a.anastasiou@pafos2017.eu.

Τον διαγωνισμό διοργανώνουν ο Οργανισμός Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017 και τα Κυπριακά Ταχυδρομεία.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ