Ο Πιστόριους «ξανασκοτώνει» τη Ρίβα και περπατά χωρίς τεχνητά πόδια

«Η άνοδος και η πτώση, ενός αθλητή που θαύμασε και αγάπησε ο κόσμος». Μια φράση κλισέ, που στην περίπτωση του παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους βρίσκει απόλυτη εφαρμογή, με τον αθλητή να καταστρέφει σε μια νύχτα, όσα με κόπο έχτισε και κέρδισε τα προηγούμενα χρόνια.

 


Article featured image
Article featured image

Η υπόθεση της δολοφονίας της τότε συντρόφου του Πιστόριους, Ρίβα Στέενκαμπ από τον ίδιο, συγκλόνισε το παγκόσμιο τόσο για την αγριότητα, όσο και για το ίδιο το έγκλημα. 

Εδώ και μερικές ώρες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, φωτογραφίες και βίντεο με τον Όσκαρ Πιστόριους, να περπατά στην αίθουσα του δικαστηρίου στη Ν. Αφρική -όπου και διεξάγεται ακόμη η δίκη για την υπόθεση- χωρίς τα προσθετικά του πόδια, «σκοτώνοντας» την Ρίβα ακόμη μια φορά. 

Ο δικηγόρος υπεράσπισης Μπάρι Ρού, ζήτησε από τον Πιστόριους να αφαιρέσει τα προσθετικά του πόδια και να διασχίσει την αίθουσα του δικαστηρίου, αναπαριστώντας τη σκηνή του φόνου.

 



Σε πολλές περιπτώσεις φάνηκε ιδιαίτερα ασταθής και ευάλωτος, ενώ μετά το τέλος της διαδικασίας επέστρεψε στην θέση του και κάθισε μόνος με το κεφάλι σκυμμένο. 

Ακόμη το δικαστήριο δεν έχει αποφασίσει για την υπόθεση, με τους εισαγγελείς να υποστηρίζουν πώς ο Πιστόριους σκότωσε σκόπιμα την Ρίβα πάνω σε καυγά, ενώ ο ίδιος δηλώνει πώς ο ίδιος ένοιωθε ευάλωτος και φοβισμένος γιατί πίστευε πώς υπήρχε εισβολέας στο σπίτι. 

Μετά την αποφυλάκιση του ο Πιστόριους ζει σε κατ’ οίκον περιορισμό, μετά την αποδοχή της έφεσης του. 




ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ