Αυτές είναι οι 15 μπάντες του φετινού «School of Rock Festival»

Φέτος το καλοκαίρι εννοείται πως θα πάμε στο «School of Rock Festival», το εγχώριο μουσικό φεστιβάλ που φιλοξενεί κυπριακές μαθητικές μπάντες οι οποίες παίζουν rock, αλλά και οτιδήποτε άλλο εμπίπτει στην πολύ ευρεία κατηγορία -από blues μέχρι punk και από indie rock μέχρι metal.

 


Article featured image
Article featured image

Το φεστιβάλ διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μεταξύ Κυριακής 26 και Δευτέρας 27 Ιουνίου, από τις 18.00 μέχρι και τις 02.00, στη Μουσική Σκηνή Εξάντας.

 

Μάθε περισσότερα για το φεστιβάλ εδώ.



Φέτος, θα λάβουν μέρος συνολικά 15 μπάντες, από Λευκωσία και Λεμεσό, οι οποίες αποτελούνται ως επί το πλείστο από μαθητές ηλικίας 15 μέχρι 19 ετών.

Οι 15 μπάντες που απαρτίζουν το φετινό line up είναι οι εξής: Komodo, Dark Void, Railways, Spoiled, Kolluzion, The Krooks, Decode, Stonus, DownHill, Blue Lynx, I Drink Your Milkshake, The Art of Music Band, Flaming Grave, Savage Cabbage, Valerie & Kassandra.

 

Πιο κάτω γνωρίζουμε τη κάθε μία από τις μπάντες ξεχωριστά:



Dark Void

Οι Dark Void δημιουργήθηκαν το 2013, και ξεκινισαν σαν μια thrash metal μπαντα που παιζει covers. Μεσα σε λιγο διαστημα αρχισαν να συνθετουν και να ηχογραφουν δικα τους κομματια κυκλοφοροντας το πρωτο τους E.P. το καλοκαιρι του 2014. Αναμεσα σε αλλα εχουν παιξει support για τους θρυλικους Sepultura (!) οταν αυτοι επισκεφτηκαν την Κυπρο.

 

Komodo

Οι Komodo ειναι ενα συγκροτημα με ευδιακριτες grunge/sludge επιρροες, κυκλοφορσαν ενα E.P. και γραφουν τωρα το πρωτο τους album. Ενα αρκετα δραστηριο group που τα εχει καταφερει να παιξει και εκτος Κυπρου αφου εμφανιστηκαν περσι στο Rock Village festival στη  Σερβια.

 

Railways

Οι  Railways μετα την δημιουργια τους πριν απο δυο σχεδον χρονια εχουν σαν απολυτο στοχο τους να ξεσηκωνουν το κοινο με τις πιο γνωστες διασκευες απο ελληνικα και ξενα rock τραγουδια τα αποια συνδιαζουν με μοναδικο τροπο εξεραιτικη  σκηνικη παρουσια.

 

Kolluzion

Ακομα μια μπαντα που προερχεται απο τον χωρο του metal, οι Kolluzion με δικο τους ρεπερτοριο δημιουργηθηκαν πριν απο δυο χρονια. Εχουν κυκλοφορισει E.P. με τιτλο Through the Fire και παιζουν κυριως thrash και power metal.

 

Spoiled

Απο τη Λεμεσο εχουμε το μοναδικο punk συγκροτημα, Spoiled, που παιζει διακσευες αλλα και δικα τους κομματια σε απιστευτα γρηγορους ρυθμους και με εκρηκτικη σκηνικη παρουσια. Οπως περιγραφουν και οι ιδιοι πολυ απλα: punk rock from Limassol.

 

Downhill

Η alternative μπαντα Downhill απο τη Λευκωσια εχει επιρροες απο τα πιο γνωστα ονοματα της rock σκηνης οπως Led Zeppelin, Doors, Black Sabbath, και αυτο ακουγεται ξεκαθαρα στα τραγουδια δικης τους συνθεσης.

 

Decode

Το σχετικα καινουργιο οκταμελες συγκροτημα Decode απο τη Λευκωσια παιζει σχεδον αποκλειστικα  διασκευες alternative/indie rock και εχουν κερδισει τον φετινο διαγωνισμο συγκροτηματων στο Παγκυπριο λυκειο.

 

Savage Cabbage

Μια ενδιαφερουσα τριμελης μπαντα οι Savage Cabbage, παιζουν jazz\rock αυτοσχεδιασμους που ειναι βασισμενοι σε δικες τους συνθεσεις οποτε δεν θα ακουσεις δυο φορες το ιδιο κομματι σε εμφανισεις τους.

 

The Krooks

The Krooks είναι το όνομα της μπάντας από τη Λευκωσία που ο ήχος τους όπως και το όνομα τους θυμίζει την Progressive/Post Grunge σκηνή.

 

Valerie & Kassandra

Η Valerie και η Κασσανδρα μας ερχονται απο τη Λεμεσο μαζι με τον Νικολα στην κιθαρα. Θα ακουσετε acoustic διασκευες απο Muse, Radiohead αλλα και δικα τους κομματια.

 

Stonus

Οι Stonus, με μοναδικές εμφανίσεις επι σκηνης παιζουν Hard Rock επηρεασμενο απο Stoner Metal οπως δηλωνει και το ονομα τους και εχουν κυκλοφορισει το πρωτο τους demo.

 

I Drink Your Milkshake

 Οι «I Drink Your Milkshake» ισως με το πιο ευφανταστο ονομα του φεστιβαλ παιζουν δισκευες Classic Rock & Roll.

 

Blue Lynx

Οι Blue Lynx δημιουργηθηκαν απο το Band Workshop σαν μερος των μουσικων τους μελετων και παιζουν ενα ευρυ φασμα απο Blues μεχρι Funk και Rock.

 

Art of Music band

Η Art of Music band επισης δημιουργηθηκε ως μερος της πρακτικης των παιδιων που λαμβανουν μερος και απο αυτους θα ακουσετε γνωστα ελληνικα Rock κομματια.

 

Flaming Grave

Οι Flaming Grave μας ερχονται απο την ορεινη περιοχη Λευκωσιας και ειναι μια νεοσυστατη μπαντα που παιζει κυριως διασκευες απο καλασσικα Rock τραγουδια.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ