Η Κύπρος επέστρεψε στο Μεσαίωνα

Ιστορίες από τον Μεσαίωνα ζωντανεύουν, οι μύθοι παίρνουν μορφή και όψη και η κυπριακή γη εκείνης της εποχής, αναβιώνει την αίγλη και τη μαγεία της, μπροστά στα μάτια σας.

 


Article featured image
Article featured image

Το πρώτο θεαματικό πάρκο της Κύπρου Cyprus Land, άνοιξε και επίσημα τις πόρτες του, με μια θεαματική τελετή εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του.  

Το Cyprus Land – το μεσαιωνικό πάρκο της Κύπρου με έδρα τη Λεμεσό – στο εσωτερικό -που πλέον είναι ανοιχτό καθημερινά- βρίσκεται η μεγαλύτερη τρισδιάστατη απεικόνιση της Κύπρου.


Πρόκειται για τη μεγαλύτερη χειροποίητη κατασκευή-απεικόνιση του νησιού, η οποία – σε συνδυασμό με την 25 λεπτών ακουστική ξενάγηση – ταξιδεύει τους επισκέπτες στα φανταστικά μονοπάτια της μεσαιωνικής ιστορίας του νησιού.


Η κυρία Svetlana Petrachkova – Art Director και σχεδιάστρια της τρισδιάστατης κατασκευής που απεικονίζει την Κύπρο κατά την εποχή του Μεσαίωνα – τόνισε την εκπαιδευτική – και όχι μόνο – σημασία του θεματικού πάρκου για όλους τους Κύπριους αλλά και τους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί.

Ετοιμαστείτε να ζήσετε την απόλυτη μεσαιωνική περιπέτεια. Θαυμάστε από κοντά τη μεγαλύτερη τρισδιάστατη απεικόνιση της Ευρώπης. Ξεναγηθείτε στην ιστορία και τους μύθους της μεσαιωνικής Κύπρου. Περιδιαβείτε μεσαιωνικά χωριά και αφήστε τη λάμψη των πολεμικών ασπίδων να σας θαμπώσει. Μάθετε τα πάντα για τη μεσαιωνική τέχνη της χειροτεχνίας, της κεραμικής, της τοξοβολίας και των ψηφιδωτών.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ