Εσύ το «Είδες»;

«Γιατί η ζωή είναι αυτό που συμβαίνει κάθε στιγμή, και η στιγμή αυτή αλλάζει συνεχώς. Το πιο σοφό που έχουμε να κάνουμε είναι να ανοίξουμε τα’ αυτιά μας αμέσως και να ακούσουμε έναν ήχο ξαφνικά, προτού προλάβει η σκέψη μας και τον μετατρέψει σε κάτι λογικό, αφηρημένο, ή συμβολικό». John Cage,1952”. [Nyman, Michael (2011). Πειραματική Μουσική, σελ. 33]

 


Article featured image
Article featured image

Η πειραματική μουσική παράσταση «Είδες»; της Μαριάννας Μιχαήλ θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά την 1η και 2η Ιουλίου 2016 στα πλαίσια του καλλιτεχνικού προγράμματος theYard.Residency.16, που διοργανώνει το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ, με θέμα «Η διάρκεια μιας στιγμής». 

Μια στιγμή! Αυτή η στιγμή που προκλητικά σου αλλάζει τα δεδομένα. Η στιγμή που προκλητικά ανατρέπει την πραγματικότητα και ενεργοποιεί τις αισθήσεις μας. Μια πειραματική μουσική παράσταση σε τέσσερις κινήσεις βασισμένη σε πραγματικά και προσωπικά γεγονότα. 

Η παράσταση αφορά την αναβίωση μιας ανάμνησης μέσα από τις δικές μου αισθήσεις στοχεύοντας την ενεργοποίηση των αισθήσεων μας τη δεδομένη στιγμή. Μπορεί ο ανθρώπινος νους να αντιληφθεί τη βαρύτητα της πραγματικότητας σε μια τέτοια στιγμή; 

Η χρήση λούπας μαζί με διάφορα εφέ, η χρήση φυσικών/πραγματικών ήχων, κίνησης, φωτισμού, θα συμβάλουν στην πραγματοποίηση αυτής της πειραματικής παράστασης.



Συντελεστές και Συνεργάτες:

Ιδέα / Μουσική Σύνθεση / Ήχος / Εκτέλεση-ερμηνία: Μαριάννα Μιχαήλ

Ήχος / Φωτισμός: Μαρτίνος Θαλασσέτης

Φωτοφραφία: Έλενα Καλλινίκου

Σχεδιασμός Poster: Στέφανος Παύλου

Video: Μαρία Ανδρέου



1&2 Ιουλίου 

Ώρα: 20:30

Παλιό Ξυδάδικο

Τιμή Εισιτηρίου: 8 Ευρώ

Κρατήσεις: 96477431


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ