Αν βάζεις τελεία στα γραπτά μηνύματα τότε σίγουρα λες ψέματα

Μια καινούργια έρευνα του Πανεπιστημίου του Binghamton, έρχεται για να αναδείξει μια πτυχή με την οποία κανείς μέχρι σήμερα δεν είχε ασχοληθεί εκτενώς –τα σημεία στίξης στα γραπτά μηνύματα, κυρίως τα SMS.

 


Article featured image
Article featured image

Η συγκεκριμένη μελέτη εξέτασε τον τρόπο γραφής που χρησιμοποιούν οι άνθρωποί, όταν επικοινωνούν με γραπτά μηνύματα, δίνοντας όμως έμφαση στην τελεία. Τα αποτελέσματα απέδειξαν πώς όσοι χρησιμοποιούν τελεία, στο τέλος κάθε κειμένου τους, προσδίδουν μια αρνητική και ίσως επιθετική χροιά. 

Όπως αναφέρει μάλιστα η Celia Klin –αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου, τα σημεία στίξης, τα ορθογραφικά λάθη, αλλά και οι «φατσούλες» συναισθημάτων, χρησιμοποιούνται ευρέως στα γραπτά μηνύματα ένεκα απουσίας προσωπικής επαφής ή χροιάς φωνής, κάτι το οποίο αφαιρεί ή αλλοιώνει πολλές φορές, το νόημα της συζήτησης. 

Σε αυτό το πλαίσιο της μεταφοράς συναισθημάτων, η τελεία όταν χρησιμοποιείται, θεωρείται από τον αποδέκτη ως ένδειξη παραπλάνησης και ψέματος, αφού όποιος επιθυμεί να ολοκληρώσει νωρίς μια συζήτηση, μάλλον το κάνει γιατί λέει ψέματα και θέλει να αποφύγει να εκτεθεί.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ