Το τριήμερο του Κατακλυσμού πάμε Λεμεσό

Αγώνες κολύμβησης, βόλτα στη θάλασσα με τον «πάμπορο», αστρο-παρατήρηση και αναπαράσταση των «Αδώνειων Μυστηρίων», είναι μερικές από τις πολλές εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος Λεμεσού για το τριήμερο του Κατακλυσμού.

 


Article featured image
Article featured image

Όλη τη διάρκεια του τριήμερου, στον ανατολικό χώρο στάθμευσης της επίχωσης, θα λειτουργήσουν περίπτερα με παραδοσιακά είδη του τόπου.

Η πρώτη εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί του Σαββάτου, στην Ακτή Ολυμπίων και αφορά αγώνες κολύμβησης ανοιχτής συμμετοχής και πεζοπορία εντός νερού.

Για ακόμη μια χρονιά αναβιώνει το έθιμο του «πάμπορου», κατά το οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απολαύσουν τη βόλτα τους εν πλω, ενώ όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου (ώρες αναχώρησης 18.00, 19.00, 20.00, 21.00).

Το μεσημέρι της Κυριακής διοργανώνονται αγώνες σκαφών ανοιχτής θαλάσσης, κατά μήκος του παραλιακού μετώπου  και συγκεκριμένα από τη μαρίνα του ξενοδοχείου St.Raphael μέχρι τη μαρίνα Λεμεσού.

Το βράδυ, από τις 21.00, μέχρι τις 22.00, στο θεατράκι του Παραθαλάσσιου Πάρκου, θα παρουσιαστεί χορευτικό πρόγραμμα από τη σχολή χορού Μαχαλλεκίδη, τον πολιτιστικό όμιλο «Νέοι Ορίζοντες» και τον πολιτιστικό όμιλο «Ζήδρος» Πολεμιδιών.

Τη Δευτέρα, στις αποβάθρες του Παραθαλάσσιου Πάρκου (16.00), θα γίνει επίδειξη πλεύσης από την Ιστιοπλοϊκή Ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, ενώ στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί επίδειξη και εκμάθηση του αθλήματος Slacklining, της ισορροπίας δηλαδή σε τεντωμένο ιμάντα, που συνοδεύεται από εντυπωσιακές φιγούρες.

Στις 19.00, στο θεατράκι του Παραθαλάσσιου Πάρκου, θα γίνει αναπαράσταση των Αδώνειων Μυστηρίων, τα οποία θα αρχίσουν με μια καλλιτεχνική – ιστορική αναφορά και θα ολοκληρωθούν με πομπή προς την Ακτή Ολυμπίων.

Εκεί, κοπέλες θα εισέλθουν στη θάλασσα για να ρίξουν πήλινες κούπες με φρεσκοφυτεμένο σιτάρι στο νερό.

Από τις 20.00 μέχρι τις 23.00, στη αποβάθρα του παλιού λιμανιού, το House of Science σε συνεργασία με την Κοινότητα Ερασιτεχνών Αστρονόμων Κύπρου και το Science & Space Cafe, οργανώνουν αστροπαρακολούθηση, κατά την οποίαν το κοινό θα μπορεί να δει από τηλεσκόπια την πανσέληνο και τους πλανήτες Δία, Κρόνο και Άρη.

 Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται στις 21.00, με συναυλία παραδοσιακής μουσικής, με τον Μιχάλη Ττερλικκά και το μουσικό σχήμα «Αντάμα», υπό τον τίτλο «Στ’ Άη Γιαλού».

Θα χορέψει ο Πολιτιστικός Χορευτικός Όμιλος Λεμεσού «Διόνυσος», ενώ το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τραγούδια και χορούς της Κύπρου και τσιαττιστά.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ