Η ιστορία της ΙΚΕΑ μπήκε σε μουσείο

Η ΙΚΕΑ δημιούργησε και εγκαινιάζει στις 30 Ιουνίου το μουσείο της.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτό, στεγάζεται στο πρώτο της κατάστημα στο Älmhult, το οποίο είχε ανοίξει το 1958. Το μουσείο της ΙΚΕΑ, με συνολικό εκθεσιακό χώρο 3.500τ.μ., απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να μάθουν τα πάντα γύρω από αυτήν, τις ρίζες και τις αξίες της.

Το μουσείο ΙΚΕΑ διαθέτει εστιατόριο, κατάστημα και εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Τα εκθέματα του μουσείου συμπεριλαμβάνουν ενότητες που βοηθούν τους επισκέπτες να πάρουν μια ιδέα για το πώς δουλεύει μεταξύ άλλων, ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη προϊόντων, η βιωσιμότητα και το περιβάλλον, η προμήθεια πρώτων υλών, η επικοινωνία και το μάρκετινγκ στην ΙΚΕΑ.

Παράλληλα, εκτίθεται μια προσωρινή έκθεση, που αυτή τη στιγμή έχει θέμα τη ζωή μας γύρω από την κουζίνα και πώς φανταζόμαστε ότι αυτή θα εξελιχθεί στο μέλλον. Η έκθεση αυτή, πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μιλάνο κατά το 2015 Milan Furniture Fair.

Οι εκθεσιακοί χώροι του μουσείου θα μας ταξιδέψουν στην ιστορία της ΙΚΕΑ ανά τις εποχές, τις ιδέες, τους ανθρώπους, την ιστορία του ιδρυτή της Ingvar Kamprad αλλά και σε όσα την τοποθέτησαν στις καρδιές όλων μας.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ