Με διέξοδο τη μουσική τραγουδάμε ενάντια στις εξαρτήσεις

Δυστυχώς πολλά άτομα νιώθουν στιγματισμένα, έχουν ταυτιστεί με την εξάρτηση και με την «ταμπέλα» του εξαρτημένου και δυσκολεύονται να ταυτιστούν με μια άλλη πραγματικότητα – μια πραγματικότητα που όμως υπάρχει και τους χωράει όλους.

 


Article featured image
Article featured image

Το πως αντιλαμβανόμαστε την εξάρτηση, επηρεάζει και τον τρόπο αντιμετώπισης της. Αν την θεωρήσουμε ως ασθένεια, τότε βλέπουμε τα άτομα ως αβοήθητα θύματα, άτομα που δεν έχουν το έλεγχο και καλούνται να υποστούν την «κατάλληλη θεραπεία» για να ξεπεράσουν τη ασθένεια τους.

Όταν το ίδιο άτομο καταφέρει να δει τον εαυτό του ως η κινητήρια δύναμη, τότε μπορεί να δημιουργήσει μια κατάσταση που είναι γεμάτη νόημα για τον ίδιο, μια κατάσταση η οποία σχετίζεται με αυτονομία και όχι με αιχμαλωσία. 


Αναζητούσα να βρω την ευτυχία και βρήκα τα ναρκωτικά, ήμουν ευτυχισμένος για λίγο, δεν ήξερα όμως ότι θα γίνονταν η πηγή της δυστυχίας μου. 


Νέα παιδιά τραγουδούν για να υπενθυμίσουν σε όλους εμάς ότι υπάρχουν και άλλοι διέξοδοι να εκφραστούμε, να ανήκουμε, να νιώσουμε αυτοπεποίθηση, ευχαρίστηση, ηρεμία -να αποφύγουμε αρνητικά συναισθήματα και καταστάσεις. 

Με διέξοδο τη μουσική, στηρίζουμε τα άτομα με εξαρτήσεις, στις 10 Ιουνίου στις 20:00 το βράδυ στο Λύκειο Ιδαλίου. Εισιτήρια θα πωλούνται την ημέρα της συναυλίας στην είσοδο στην τιμή των 5 ευρώ.  

Την συναυλία διοργανώνει ο σταθμός Ιθάκη και συμμετέχουν οι καλλιτέχνες από το μουσικό talent show «Like A Star», Αντριάνα Πέππου, Αυγερινός Στυλιανού, Δημήτρης Τίφας, Νικόλας Παττούρας και το συγκρότημα «Συμπλέκτες». 



«Η εξάρτηση είναι ένα δύσβατο και σκοτεινό μονοπάτι, που δυστυχώς πολλά νέα άτομα πλέον ακολουθούν. Στις 10 Ιουνίου με τη βοήθεια και την παρουσία σας, θα αναδείξουμε ένα νέο δρόμο. Αυτός ο δρόμος ονομάζεται ΜΟΥΣΙΚΗ» τονίζει το συγκρότημα ΣΥΜΠΛΕΚΤΕΣ



«Eίναι ιδιαίτερα τιμητική και συγκινητική η πρόσκληση που δεχτήκαμε να συνεισφέρουμε και εμείς μέσα από τη μουσική για αυτό τον σκοπό. Να είστε όλοι εκεί. Σε αυτή τη βραδιά, μαζί θα τραγουδήσουμε για ένα κόσμο υγιή, μακριά από ουσίες και εξαρτήσεις», γράφει η Αντριάνα Πέππου.



«Mακριά από τις εξαρτήσεις. Έχουν γκρεμίσει και καταστρέψει ότι καλύτερο υπάρχει, τα καλύτερα παιδιά, τις καλύτερες οικογένειες και σχέσεις» λέει ο Δημήτρης Τίφας. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ