Το Afro Banana Republic Festival θέλει να του σχεδιάσεις το δικό του περίπτερο*

Αν είσαι καλλιτέχνης, σκηνογράφος, αρχιτέκτονας, σχεδιαστής και γενικότερα αν έχεις φαντασία και δημιουργικότητα, τότε είσαι αυτό που ψάχνει το Afro Banana Republic Festival.

 


Article featured image
Article featured image

Για πρώτη φορά φέτος, σε συνεργασία με την εταιρία Scaffolding Solutions και την Τράπεζα Κύπρου, το ABR προκηρύσσει διαγωνισμό για νέους σχεδιαστές με αντικείμενο τον σχεδιασμό ενός προσωρινού «περιπτέρου» (pavilion), το οποίο θα κατασκευαστεί και θα τεθεί σε χρήση κατά την διάρκεια του ερχόμενου Afro Banana Republic Festival το καλοκαίρι του 2016, ενώ αργότερα θα εγκατασταθεί και θα εκτεθεί σε υπαίθρια κεντρική τοποθεσία στην Λευκωσία. 

Οι πέντε νικητήριες προτάσεις του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν και θα εκτεθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου σε μια δημόσια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016, ώρα 19:00. 

Σκοπό του διαγωνισμού αποτελεί η προσέλκυση καινοτόμων ιδεών με την συνεργασία μεταξύ διαφόρων ειδικοτήτων για την δημιουργία δημόσιων χώρων εντός του περιβάλλοντος ενός φεστιβάλ. 

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, σκηνογράφους και καλλιτέχνες (επαγγελματίες και φοιτητές), ενώ ενθαρρύνεται η δημιουργία ομάδων σε συνεργασία με άλλες διάφορες ειδικότητες, όπως εικαστικούς και διαδραστικούς καλλιτέχνες.

*Για την συμμετοχή στον διαγωνισμό δεν απαιτείται η καταβολή αντιτίμου συμμετοχής.

Όσοι λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, θα πρέπει να έχουν υπόψη τους, ότι βασικός στόχος του περιπτέρου είναι να ενθαρρύνει τις ανθρώπινες σχέσεις, την αλληλεπίδραση μεταξύ των ατόμων που θα το επισκέπτονται, αλλά και την συμμετοχή τους σε αυθόρμητα μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα στο περιθώριο του φεστιβάλ. 

Το «Περίπτερο» θα αποτελέσει το κεντρικό τοπόσημο του φεστιβάλ και θα έχει μια ευελιξία στη χρήση του, αφού ο επισκέπτες θα μπορούν παράλληλα να ξεκουράζονται, να γευματίζουν και να χορεύουν. 

Μια συνοδευτική μουσική σκηνή για αυθόρμητες μουσικές παραγωγές θα ενεργοποιείται κατά την διάρκεια του απογεύματος. 

Οι νικητές θα λάβουν εισιτήρια για το επερχόμενο φεστιβάλ, παράλληλα με χρηματικό έπαθλο ανάλογα με τη θέση που θα λάβουν. Για να μελετήσετε αναλυτικά όλες τις σχετικές πληροφορίες συμμετοχής στον διαγωνισμό μπείτε εδώ  

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ