23 λόγοι για να πας Πάφο μέχρι τις 21 του Ιούνη

Το κείμενο που θα διαβάσεις παρακάτω δεν αποτελεί έναν ακόμα ταξιδιωτικό οδηγό, με πληροφορίες γενικά για την πόλη της Πάφου, σίγουρα όμως την πρόσφατη εμπειρία που είχα -και θα προσπαθήσω να σου την μεταφέρω με εικόνες- αξίζει να τη ζήσεις.

 


Article featured image
Article featured image

Το προηγούμενο Σάββατο, 4 Ιουνίου, βρέθηκα δυτικά του νησιού για ένα πάρτι στο ξενοδοχείο Almyra. Ένα ωραίο event από το οποίο πέρασαν περισσότερα από 500 άτομα, καλλιτέχνες, φιλότεχνοι αλλά και απλοί ένοικοι του ξενοδοχείου, με αφορμή τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης που παρουσιάζουν από κοινού αυτές τις μέρες το ξενοδοχείο Almyra σε συνεργασία με την Ιsnotgallery, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Pop Up Τέχνης και Πολιτισμού».

Τα έργα παρουσιάζονται σε δύο διαφορετικούς χώρους του ξενοδοχείου, στο Lobby και τον περιβάλλοντα χώρο (είσοδος και διάδρομος), αλλά και στην αίθουσα «Δανάη», προσφέροντας στους επισκέπτες μια αρκετά ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική εμπειρία.

Όντας εκεί, θα έχεις την ευκαιρία να δεις κλασσική ζωγραφική, φωτογραφία, κατασκευές και κεραμική, ενώ αυτό που θα σου κάνει εντύπωση είναι για το γεγονός ό,τι σου δίνεται η αίσθηση πως τα περισσότερα από τα έργα που επιλέχθηκαν για την έκθεση μοιάζουν να συνυπάρχουν αρμονικά με τους χώρους του ξενοδοχείου όπου εκτίθενται εδώ και πολλά χρόνια.



Η φωτογραφία στην κεντρική εικόνα του άρθρου ανήκει στον φωτογράφο και ιδιοκτήτη της Isnotgallery Άντρο Ευσταθίου

 



Έργο του Κωνσταντίνου Άλφα

 



Έργα του Κωνσταντίνου Στεφάνου

 



Έργα του Rockthedog

 



Γλυπτό του Δημήτρη Οικονόμου / Φωτογραφία της Κυριακής Σιοπαχά

 



Έργα της Χαριτίνης Κυριάκου

 



Έργα της Τατιάνα Φεραχιάν

 



Έργο της Έφης Μπεζάτη

 



Έργο από Rockthedog

 

Συγκεκριμένα, στην έκθεση συμμετέχουν 23 καλλιτέχνες, οι Tatiana Almond, Κωνσταντίνος Άλφα, Έφη Μπεζάτη, Stefano Bonacci, Βαρβάρα Γεωργίου, Άντρος Ευσταθίου, Μαρία Ευσταθίου, Anna Kim, Χριστίνα Κιούστη, Χαριτίνη Κυριάκου, Δημήτρης Κωνσταντίνου, Έλενα Μιχαήλ, Δημήτριος Οικονόμου, Ελένη Πρατσή, Rockthedog, Κωνσταντίνος Σάββα, Κυριακή Σιοπαχά, Κωνσταντίνος Στεφάνου, Τατιάνα Φεραχιάν, Μαρία Κοφτερού, Γιάννος Ιωάννου, Άννα-Μαρία Σαμαρά και Λούης Γιανναπή, εξ ου και οι 23 λόγοι για να πας ως το Almyra μέχρι και την 21η του μήνα που τελειώνει επίσημα.

Πάντως, η αφορμή είναι εξαιρετική για να συνδυάσεις την επίσκεψή σου στην έκθεση με μια διαμονή στο Almyra. Χωρίς να θέλω να φλυαρήσω, θα προσπαθήσω να μεταφέρω ορισμένες εικόνες που μου έχουν αποτυπωθεί στο μυαλό από την εκεί διαμονή.

Τα ελαιόδεντρα στο εστιατόριο Mosaics όπου απολαύσαμε εξαιρετικό μπουφέ το βράδυ σε μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα υπό το φως των κεριών και των φαναριών, η πισίνα με τις ξύλινες ξαπλώστρες και την θέα της θάλασσας που βρίσκεται μερικά μέτρα παρακάτω, το kids’ club για τις «δύσκολες» εκείνες ώρες, η ψαροταβέρνα Ουζερί με το φρέσκο ψάρι σε απόσταση αναπνοής από το κύμα και φυσικά, το ευήλιο και ευάερο lobby που αυτές τις μέρες γίνεται ακόμα ομορφότερο με τα φιλοξενούμενα έργα της Isnotgallery, στο οποίο μπορείς να απολαύσεις καφέ, ποτό κλπ, είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που συνέτειναν ώστε να φύγουμε με μια πολύ ωραία ανάμνηση από το Almyra.

Περισσότερες πληροφορίες: www.almyra.com / www.isnotgallery.com

 



Η βεράντα με τα ελαιόδεντρα στο εστιατόριο Mosaics και ο χώρος της πισίνας, με φόντο την θάλασσα

 



Γλυπτό του Κωνσταντίνου Άλφα στο lobby του Almyra

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ