Ιστορική νίκη για Muroya στο Red Bull Air Race

Προκαλώντας κραυγές –ακόμα και δάκρυα- χαράς σε 50.000 συμπατριώτες του, ο Ιάπωνας πιλότος Yoshihide “Yoshi” Muroya έκανε την πτήση της ζωής του πάνω από τον κόλπο του Τόκυο, πραγματοποιώντας τη μεγάλη υπέρβαση.

 


Article featured image
Article featured image

Μετά από πέντε σεζόν συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull Air Race, πήρε επιτέλους την πρώτη νίκη του.

Μιας και είναι ο μοναδικός Ασιάτης πιλότος που συμμετέχει στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ, ο Muroya απέδειξε γιατί οι συμπατριώτες του τον φωνάζουν «Αιώνια Πρωτοπόρο», αφού πήρε μία ιστορική νίκη τόσο για την Ιαπωνία όσο και για ολόκληρη την ήπειρο.

Η επιτυχία της Κυριακής ήρθε μετά από θρίλερ που κρίθηκε στα χιλιοστά του δευτερόλεπτου. Ο χρόνος του Muroya στον τελικό ήταν 1:04.992, δηλαδή ελάχιστα καλύτερος από το 1:05.097 του Τσέχου Martin Šonka. Μετά από καιρό, ανταγωνιστικός παρουσιάστηκε και ο Αμερικανός Kirby Chambliss που κατέλαβε την τρίτη θέση.

Οι καιρικές συνθήκες άλλαζαν κάθε λεπτό που περνούσε, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο το έργο των πιλότων στην ήδη τεχνική εναέρια πίστα της Chiba. Για τον Muroya τα πράγματα ξεκίνησαν δυσοίωνα αφού έλαβε ποινή ενός δευτερολέπτου για παρατυπία στην ποσότητα καπνού στην εκκίνηση της προσπάθειάς του. Όμως οι εξαιρετικές του πτήσεις, ανάγκασαν τους αντιπάλους του στους γύρους των «14» και των «8», να πιέσουν υπερβολικά και τελικά να ξεπεράσουν το όριο G. Έτσι ο Ιάπωνας προκρίθηκε στην τελική τετράδα, με τους χρόνους στο Final 4 να έχουν απόκλιση μόλις οκτώ δεκάτων του δευτερολέπτου. Το ρεκόρ DHL για τον ταχύτερο γύρο, το πήρε ο Šonka, για το εντυπωσιακό 1:04.352 που σημείωσε στην πρώτη πτήση του.

 



Το αποτέλεσμα στην Chiba, εκεί που και οι τρεις πρώτοι βρέθηκαν για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο, καθιστά συναρπαστική τη μάχη στη βαθμολογία, με πέντε γύρους να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, ο Γερμανός Matthias Dolderer, είδε το προβάδισμά του να μειώνεται στους 10 πόντους, με τον Chambliss να είναι πλέον αυτός που τον καταδιώκει. Ο Γάλλος Nicolas Ivanoff που δεν έλαβε μέρος στον αγώνα λόγω ασθένειας, είναι πλέον τρίτος, μόλις 1 πόντο μπροστά από τον Muroya. Με τις διαφορές στις πιο πίσω θέσεις μικρές, όλα είναι ανοιχτά στο κυνήγι του τίτλου.

«Έχω ξεχωριστά συναισθήματα. Ήμασταν πολύ κοντά σε χρόνους με τον Martin αλλά το κοινό μου έδωσε την απαραίτητη ώθηση για να φτάσω στη νίκη», είπε ο Muroya που τόνισε την εξαιρετική συνεργασία στην ομάδα του, Team Falken. «Πετάω 25 χρόνια και αυτή είναι η πρώτη μου νίκη! Μου πήρε καιρό. Είναι λοιπόν μία πολύ, πολύ σημαντική στιγμή για μένα». Νωρίτερα, ο Χιλιανός Cristian Bolton πήρε τη νίκη στην Challenger Class, με τον Αμερικανό Kevin Coleman να τερματίζει δεύτερος για τρίτη συνεχόμενη φορά και να περνάει έτσι στην κορυφή της βαθμολογία.

Εισιτήρια για όλες τις στάσεις του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Red Bull Air Race, συμπεριλαμβανομένου του επόμενου αγώνα που διεξάγεται στις 16-17 Ιουλίου στη μαγευτική Βουδαπέστη, διατίθενται προς πώληση. Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για όλα τα νέα από το ταχύτερο μηχανοκίνητο σπορ του κόσμου, επισκεφτείτε το www.redbullairrace.com. 

 



Αποτελέσματα κατηγορίας Master Class:

1. Yoshihide Muroya (JPN), 2. Martin Sonka (CZE), 3. Kirby Chambliss (USA), 4. Nigel Lamb (GBR), 5. Juan Velarde (ESP), 6. Hannes Arch (AUT), 7. Matt Hall (AUS), 8. Matthias Dolderer (GER), 9. Petr Kopfstein (CZE), 10. François Le Vot (FRA), 11. Peter Podlunšek (SLO), 12. Pete McLeod (CAN), 13. Michael Goulian (USA), 14. Nicolas Ivanoff (FRA)

 

Βαθμολογία Παγκοσμίου Πρωταθλήματος:

1. Matthias Dolderer (GER) 30 βαθμοί, 2. Kirby Chambliss (USA) 20, 3. Nicolas Ivanoff (FRA) 19, 4. Yoshihide Muroya (JPN) 18, 5. Hannes Arch (AUT) 17, 6. Nigel Lamb (GBR) 16, 7. Martin Šonka (CZE) 14, 8. Matt Hall (AUS) 12, 9. Pete McLeod (CAN) 11, 10. François Le Vot (FRA) 10, 11. Juan Velarde (ESP) 7, 12. Michael Goulian (USA) 6, 13. Peter Podlunšek (SLO) 3, 14. Petr Kopfstein (CZE) 2

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ