Μια θεατρική παράσταση «Made in Cyprus»

Το θέατρο «Διόνυσος» ανεβάζει σε παγκύπρια πρώτη παράσταση, την σύγχρονη κυπριακή κωμωδία του Κωνσταντίνου Οδυσσέως, «Made in Cyprus», σε σκηνοθεσία του ηθοποιού και σκηνοθέτη Ανδρέα Τσουρή.

 


Article featured image
Article featured image

Η πρεμιέρα του έργου θα δοθεί την Τετάρτη, 13 Ιουλίου και ώρα 20.30 στην κοινότητα Μοναγρουλίου, της επαρχίας Λεμεσού.

Το έργο θα περιοδεύσει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε Δήμους και Κοινότητες, που θα ανακοινωθούν σύντομα και θα επιστρέψει για σειρά παραστάσεων στην έδρα του θιάσου στη Λευκωσία τον Οκτώβριο.

Το μικρό σουβλιτζίδικο του κυρίου Αλέκου είναι το αγαπημένο στέκι του κυρίου Γιάννη Ηρακλέους, που τρώει συχνά με την οικογένειά του, λόγω του ότι είναι φθηνά και νόστιμα, ιδίως ο γύρος του που τον φτιάχνει ο Αχμέτ, ο υπάλληλος του Αλέκου. Όταν όμως ο κ. Γιάννης ανακαλύπτει ότι ο «μισταρκός» του Αλέκου είναι Τουρκοκύπριος, κάνει σφοδρότατες παρατηρήσεις στον ιδιοκτήτη του σουβλιτζίδικου, όχι διότι έχει κάτι με τους Τουρκοκύπριους, όπως ισχυρίζεται, αλλά διότι – κατά τη γνώμη του- δεν έπρεπε να τους δίνουμε δουλειές ούτε να τους παραχωρούμε τα δικαιώματα του Κύπριου πολίτη, ενόσω το Κυπριακό παραμένει άλυτο. Η ανακάλυψη του κ. Γιάννη για τον Τουρκοκύπριο «μισταρκό» δυστυχώς γι’ αυτόν, δεν θα είναι ούτε η πρώτη αλλά ούτε και η πλέον δυσάρεστη, από τις διαδοχικές εκπλήξεις που θα υποστεί, διότι οι ανατροπές στην εξέλιξη του έργου θα αποκαλύψουν πολύ περισσότερα.

Ο Κωνσταντίνος Οδυσσέως αυτή τη φορά γράφει μια σύγχρονη κυπριακή κωμωδία, με χαρακτήρες βγαλμένους από την κυπριακή πραγματικότητα, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους σε μια ιστορία όπου ο μύθος συναντά την αλήθεια και το ξεχασμένο παρελθόν αναμετριέται με την πραγματικότητα. Ανατροπές, σάτιρα και άφθονο γέλιο συνθέτουν την παράσταση.



Συντελεστές:

Κείμενο: «MADE IN CYPRUS»

Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Οδυσσέως

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Τσουρής

Σκηνικά - Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής

Μουσική επιμέλεια/ενορχήστρωση: Λούης Γεωργίου

Ερμηνεία τραγουδιών: Γιωργής Τσουρής

Φωτισμοί: Σταύρος Ευλαμπίου

Ζωγραφική εκτέλεση: Μartin Meason

 

Πρωταγωνιστούν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί:

Ανδρέας Τσουρής, Μένια Μαθιουδάκη, Μιχάλης Σοφοκλέους Ξένια Κωνσταντινίδου, Χρήστος Γιάγκου, Σοφία Καλλή, Έλενα Χριστοφή.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ