Οι καλοκαιρινές διακοπές θέλουν και το βουνό τους

Μακριά από τη βαβούρα της πόλης, τις υψηλές θερμοκρασίες και την έντονη υγρασία, η Κύπρος προσφέρει τη δυνατότητα να βρεθείς σε λίγη ώρα σ’ ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον, εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, μας προτρέπει να ζήσουμε τη μαγεία, δοκιμάζοντας αυτό το καλοκαίρι, τον τουρισμό της υπαίθρου και τον αγροτουρισμό. 

Η διαμονή σε παραδοσιακά καταλύματα σε συνάρτηση με τις δραστηριότητες που η κυπριακή ύπαιθρος προσφέρει, όπως πεζοπορίες σε μονοπάτια της φύσης, ποδηλατικές διαδρομές, ορειβασία, κολύμπι, ψάρεμα, συμμετοχή σε τοπικά φεστιβάλ, οινοτουρισμός και περιήγηση στα μονοπάτια του κρασιού, γαστρονομία και προσκυνήματα συνθέτουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία εναλλακτικού τουρισμού. 

Το πολύμορφο φυσικό περιβάλλον, η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και η διαφορετικότητα των χωριών που σε προσκαλούν να ζήσεις ένα απαράμιλλο ταξίδι στον χρόνο, συνθέτουν ακόμη περισσότερο την εικόνα. 

Στην Κύπρο λειτουργούν, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, περισσότερα από 100 καταλύματα, σε περισσότερα από 50 χωριά των επαρχιών της Κύπρου, τα οποία είναι μέλη της Εταιρείας Αγροτουρισμού, που συστάθηκε από τον ΚΟΤ με την αρωγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον ζήλο των ανθρώπων της υπαίθρου. 

Όλα τα καταλύματα βρίσκονται σε ειδυλλιακές τοποθεσίες και έχουν αναπαλαιωθεί με ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες, ώστε να διατηρήσουν τον μοναδικό χαρακτήρα τους, παρέχοντας ταυτοχρόνως όλες τις σύγχρονες ανέσεις. 

Τέτοια καταλύματα υπάρχουν στα χωριά της Πάφου Γιόλου, Γουδί, Δρούσια, Επισκοπή, Κάθηκας, Καλλέπεια, Ακουρδάλεια, Νικόκλεια, Παναγιά, Αρόδες, Χούλου, Μηλιού και στην Πόλη Χρυσοχούς. 

Στην επαρχία Λάρνακας στα χωριά Βάβλα, Κάτω-Δρύς, Καλαβασός, Λεύκαρα, Μαρώνι, Σκαρίνου, Τόχνη, Τρούλλοι, Χοιροκοιτία, Ψεματισμένο. Στην επαρχία Λευκωσίας στα χωριά Ασκάς, Γαλάτα, Σπήλια, Κακοπετριά, Λυθροδόντας, Καλοπαναγιώτης και στην επαρχία Λεμεσού στα χωριά Κυπερούντα, Ανώγυρα, Φασούλα, Άρσος, Αψιού, Βάσα Κοιλανίου, Βουνί, Επισκοπή, Λεμύθου, Ποταμίτισσα, Συκόπετρα, Λόφου και Όμοδος. 

Τα παραδοσιακά καταλύματα λειτουργούν είτε ως μικρά ξενοδοχεία, προσφέροντας πρόγευμα στους φιλοξενούμενους και άλλες υπηρεσίες όπως εστιατόριο και spa, είτε ως παραδοσιακές επαύλεις, είτε ως καταλύματα, προσφέροντας διαμερίσματα και στούντιο (self-catering ή bed & breakfast). Πολλά εξ αυτών διαθέτουν πισίνες και τζάκια και μπορούν να φιλοξενήσουν οικογένειες, ζευγάρια και ομάδες ατόμων, χαρίζοντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία κοντά στην παράδοση και στη φύση της Κύπρου. 

Η Εταιρεία Αγροτουρισμού προσφέρει εκπτωτικά κουπόνια σε ταβέρνες και οινοποιεία για κρατήσεις που γίνονται μέσω της ιστοσελίδας της, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.agrotourism.com.cy, ενώ περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα του ΚΟΤ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.visitcyprus.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ