Πτώση θερμοκρασίας και βροχές μέσα στη βδομάδα και από Σαββατοκύριακο καύσωνας

Εποχική χαμηλή πίεση εξακολουθεί να επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά, όπου θα παρατηρούνται λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.

 


Article featured image
Article featured image

Τα επίπεδα υγρασίας στα παράλια θα είναι πολύ αυξημένα. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως δυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 2 με 4 μποφόρ και το απόγευμα μέτριοι έως ισχυροί από 3 μέχρι 5 μποφόρ. Στα νότια παράλια οι ριπές θα φτάνουν στα 6 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 38 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό, στους 31 – 32 στα παράλια και στους 25 στη Χιονίστρα. 

Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά σταδιακά θα εμφανιστεί χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη, κυρίως σε παράλιες περιοχές. Τα επίπεδα της υγρασίας θα είναι πολύ αυξημένα. 

Αύριο μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται στα ορεινά τις απογευματινές ώρες, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή μικρής διάρκειας. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση και τα ποσοστά υγρασίας, αυξάνονται ακόμα περισσότερο. Παρόμοιος καιρός και την Τετάρτη. 

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, κυρίως σε παράλιες περιοχές. Το απόγευμα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται στα ορεινά αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή περαιτέρω πτώση, ενώ τα επίπεδα υγρασίας θα βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα. 

Την Παρασκευή, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης, και της χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με λίγες μόνο νεφώσεις στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. 

Το Σαββατοκύριακο θα είναι ηλιόλουστος με την θερμοκρασία να σημειώνει αισθητή άνοδο και να φτάνει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό. 



*Για συνεχείς προβλέψεις επισκεφθείτε το www.kitasweather.com 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ