«Χωρίς Όνομα» από το Περού στο Θερινό Ριάλτο

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Θερινού Ριάλτο με το  Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας, θα παρουσιαστεί την Πέμπτη21 Ιουλίου  η ταινία Χωρίς Όνομα (ΝΝ) από το Περού, παραγωγής 2014. Η ταινία αποτέλεσε την επίσημη συμμετοχή του Περού στα 87α Oscar στην κατηγορία ξενόγλωσσης ταινίας. Σκηνοθεσία: Héctor Gálvez.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Fidel είναι ανώτερο στέλεχος μιας εγκληματολογικής ομάδας η οποία έχει ως στόχο να εντοπίσει τα πτώματα των ανθρώπων που «εξαφανίστηκαν» κατά τη διάρκεια της εκστρατείας της Περουβιανής κυβέρνησης εναντίον ομάδας ανταρτών των δεκαετιών του 80’ και 90’. 

Είναι μια επώδυνη εργασία, αλλά τα άτομα της ομάδας παραμένουν ευδιάθετα ακόμα και σε σοκαριστικές στιγμές. Η αντίδραση αυτή μπορεί να θεωρηθεί ως αυτοάμυνα του οργανισμού, μερικές φορές όμως, η ψυχολογική πίεση που υφίστανται, τους ξεπερνά. 

Η ταινία ξεκινά με την ανασκαφή σε μια απομονωμένη περιοχή, όπου ανακαλύπτουν εννέα πτώματα. Στην έρευνα που ακολουθεί, ανακαλύπτουν πως ένα από αυτά τα πτώματα κακοποιήθηκε σε μεγαλύτερο βαθμό από τους άλλους ενώ στην κατοχή του βρίσκουν μια φωτογραφία ενός μικρού κοριτσιού. 

 



 

Από αυτό το μηδαμινό στοιχείο, ο Fidel και οι συνεργάτες του πρέπει να προσπαθήσουν να ανακαλύψουν την ταυτότητα του, με την ελπίδα να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον άγριο φόνο αυτού του άνδρα και να απαλύνουν τον πόνο της οικογένειας του η οποία δεν γνωρίζει τι απέγινε το αγαπημένο τους πρόσωπο.     

Οι εξελίξεις αυτές φτάνουν στα αυτιά της Senora Graciela, η οποία απεγνωσμένα ελπίζει πως ένα από αυτά τα πτώματα μπορεί να είναι ο άντρας της ο Πέδρο, ο οποίος απήχθηκε από την στρατιωτική αστυνομία το 1988. Στην πορεία ο Fidel γνωρίζει τον γιό της και μαθαίνει ότι κάθε φορά που αυτή άκουγε πως βρέθηκε ένα πτώμα, έτρεφε ελπίδες ότι θα είναι ο άνδρας της. Ο Fidel δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρων για την υπόθεση αλλά φοβάται μήπως και τελικά αποδειχθεί ότι ο άγνωστος άντρας δεν έχει καμία σχέση με τον άντρα της Graciela. 

 



To αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο κινηματογράφο ξεκινά την Τρίτη 19 Ιούλιου με την ταινία Αργία (Feriado) από το Εκουαδόρ και ολοκληρώνεται με την Χιλιανή ταινία Η σεξουαλική ζωή των φυτών, την Τρίτη 26 Ιουλίου. 

 





Με Ελληνικούς και Αγγλικούς υποτίτλους

Διάρκεια: 90’


Σε συνεργασία: 1ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας 

Στηρίζουν: Πρεσβεία Ισπανίας , Ινστιτούτο Θερβάντες Λευκωσίας, Moviereel, ΚΕΑΝ, ΣΕΚ, In Prima

Χώρος Στάθμευσης ΣΕΚ (πίσω από Ριάλτο)

Ώρα Έναρξης: 21.00

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45

Εισιτήρια: € 5

E-Ticket: www.rialto.com.cy


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ