Κλείνει προσωρινά το «Melios Zoo Park»

Σε προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του προχωρά ο ζωολογικός κήπος στους Αγίους Τριμιθιάς σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

 


Article featured image
Article featured image

«Όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του ‘ζωολογικού κήπου’ στους Αγίους Τριμιθιάς, προτίθεται να σταματήσει να λειτουργεί την εγκατάσταση του και να δέχεται επισκέπτες και θα λειτουργεί στο επόμενο διάστημα, μέσα στα πλαίσια του νόμου, ως κατάστημα pet-shop μέχρι να λυθούν – λέει – τα προβλήματα που αφορούν την ευημερία των ζώων. 

Από ότι γνωρίζουμε αυτή ήταν και η εισήγηση της Επαρχιακής Επιτροπής Ευημερίας των Ζώων, η οποία αφορούσε μόνο την αναστολή λειτουργίας του ζωολογικού κήπου και όχι του pet shop. Όμως τα προβλήματα με την ευημερία των ζώων δεν λύνονται με προσωρινές λύσεις. 

Ούτε το πρόβλημα περιορίζεται, στην περίπτωση του Melios Pet Centre. 

Υπάρχουν νομικά κενά και αδύναμη εφαρμογή του υφιστάμενου ελλιπούς νομικού πλαισίου που αφορά τη λειτουργία ‘ζωολογικών κήπων’ στην χώρα μας και στην εμπορία ζώων και πουλιών. Υπάρχει ανάγκη καλλιέργειας σεβασμού των δικαιωμάτων των ζώων, σε πολιτεία και κοινωνία. 

Γι’ αυτό δεν μπορεί να είναι αρκετή η προσωρινή παύση της λειτουργίας του ‘ζωολογικού κήπου’ στο Melios Pet Center». 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ