Ένα τεράστιο πορτραίτο της Αφροδίτης σε παραλία της Πάφου [εικόνες]

«Με αυτό το πρότζεκτ θέλουμε να ζωντανέψουμε ξανά την μορφή της Αφροδίτης στον πανέμορφο χώρο που λατρεύτηκε».

 


Article featured image
Article featured image

Η Κύπρια ζωγράφος Κατερίνα Φουκαρά και ο Ρώσος γλύπτης Αρσέντη Λισενκόβ, οι οποίοι ζουν στην Κισσόνεργα, υλοποίησαν τις τελευταίες ώρες στην παραλία ακριβώς μπροστά από το ξενοδοχείο Anassa, στο Λατσί, ένα πορτραίτο της Αφροδίτης Άνασσας (αυτό αποτελεί μια από τις πολλές ονομασίες που έχει πάρει κατά καιρούς η Θεά Αφροδίτη).

«Έχουμε μαζέψει διάφορα είδη πέτρας από διάφορες περιοχές της Πάφου. Τα υλικά (πέτρα, νερό και χώμα) αφορούν στα 3 στοιχεία της φύσης που ανασύρουν μέσα μας αρχέγονα αισθήματα -η πέτρα, έννοια σταθερή αμετάβλητη και αιώνια σε αντίθεση με το νερό που έχει κίνηση και ενέργεια και τέλος το χώμα έχει την γενεσιουργό ύλη της ανθρώπινης φύσης, θα χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση του προσώπου» ανέφεραν οι δυο τους ξεκινώντας να δημιουργήσουν το έργο.

«Στην πορεία το έργο θα αλλοιωθεί αφού θα είναι εκτεθειμένο στα καιρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα να διαφοροποιηθεί η μορφή του. Για αυτό το λόγο θα χρησιμοποιηθεί η φωτογραφία και το βίντεο για να κρατήσει την μνήμη του έργου και όλα τα στάδια του καλλιτεχνικού γεγονότος».

Να αναφέρουμε πως πηγή έμπνευσης αποτέλεσαν τα ρωμαϊκά ψηφιδωτά της Πάφου, τα οποία έχουν δημιουργηθεί με τη φυσική πέτρα της περιοχής, όπως επίσης και οι νωπογραφίες της Πομπηίας και ιδιαίτερα μια ελληνική προσωπογραφία της Aφροδίτης σε ρωμαϊκό αντίγραφο.

Δείτε πιο κάτω φωτογραφίες από το τελειωμένο έργο αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το στάδιο της υλοποίησής του πατώντας εδώ.



Φωτογραφίες: Aymana Ganina

Drone camera: Vitaly Dultsev





 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ