Προστάτευσε το παιδί σου από το Pokémon Go

Το νέο παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας Pokemon Go, έχει προκαλέσει παγκόσμια τρέλα.

 


Article featured image
Article featured image

Μικροί και μεγάλοι σε ολόκληρο τον πλανήτη, σπαταλούν καθημερινά ατέλειωτες ώρες παίζοντας το παιχνίδι.

Το Hope For Children UNCRC Policy Center, ετοίμασε μια λίστα για γονείς, ούτως ώστε να προστατέψουν τα παιδιά τους από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Διαβάστε την πιο κάτω:

 

Οι κίνδυνοι:

Υπάρχουν πολλά καλά στοιχεία που αφορούν αυτό το παιχνίδι και δεν είναι τυχαίο που έγινε τόσο δημοφιλές αλλά είναι σημαντικό να υπάρχει ενημέρωση για τους κινδύνους οι οποίοι ελλοχεύουν για τα παιδιά.Γνωρίζουν άτομα που δεν έχουν ξαναδεί:

Το παιχνίδι είναι σχεδιασμένο να φέρνει σε επαφή ανθρώπους που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, έτσι δεν γνωρίζεις ποιον θα συναντήσουν.

 

Υπάρχουν κίνδυνοι για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών:

Είναι εύκολο να ξεχαστούν να κοιτάξουν τον προορισμό τους. Υπάρχουν είδη ιστορίες ατόμων όπου καταλήξαν σε μέρη που δεν είναι ασφαλή για ένα παιδί.

 Μπορεί να κοστίσει πολλά χρήματα:

Το παιχνίδι ενσωματώνει αγορές και άλλα κίνητρα για την βελτίωση της θέσης του χρήστη που μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 95.50€ (14,500 Pokecoins). Βεβαιωθείτε ότι το παιχνίδι θα εγκατασταθεί χωρίς την επιλογή αγορών.

 

Πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα:

Το Pokemon Go ζητά προσωπικές πληροφορίες για το παιδί σας όπως την ημερομηνία γέννησης και την διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι οποίες ζητείται να εισάγουν ή να λάβουν μέσω των λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης. Οι γονείς έχουν το δικαίωμα να επικοινωνήσουν με τους δημιουργούς του παιχνιδιού και να τους ζητήσουν να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις προσωπικές πληροφορίες.

 

Συμβουλές για να μείνετέ ασφαλείς

Εξερευνήστε μαζί με το παιδί σας

Με τα μικρότερα παιδιά, ίσως είναι καλύτερα να παίξετε το παιχνίδι μαζί τους και να εξερευνήσετε πως ακριβώς λειτουργεί. Μεγαλύτερα παιδία ίσως να θέλουν να παίξουν το παιχνίδι μόνα τους, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να τους εξηγήσετε τους πιθανούς κίνδυνους.

 

Καθιερώστε βασικούς κανόνες

Μιλήστε στα παιδιά σας για τους κινδύνους που υπάρχουν στο να συναναστρέφονται με αγνώστους και να καταλήγουν σε περιοχές που δεν ξέρουν.

 

Βάλτε κάποια όρια, όπως:

*Πάρτε μια ακόμη μπαταρία τηλεφώνου μαζί σας, το παιχνίδι χρειάζεται πολύ ενέργεια με αποτέλεσμα να τελειώνει η μπαταρία γρήγορα άλλα με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθεί να χαθούν χωρίς και να μην έχουν μπαταρία.

*Μείνετέ με φίλους

*Άλλοι παίκτες μπορεί να γίνουν ανταγωνιστικοί για αυτό να είσαστε προσεκτικοί

*Καθιερώστε ένα μέρος που θα παίζεται το παιχνίδι από πριν.

 Απενεργοποιήστε τη δυνατότητα αγορών μέσω του λογισμικού

Για να αποφευχθούν απρόσμενοι λογαριασμοί ελέγξτε εάν τα δικαιώματα του λογισμικού έχουν καταχωρηθεί σωστά.Προϊόντα Apple:

Επιλέξτε  Family Sharing και Ask to Buy, έτσι ώστε να δίνεται την συγκατάθεση σας πριν από οποιαδήποτε αγορά.

Βρείτε το στο: Settings > iCloud > Family και επιλέξτε το όνομα του μέλους της οικογένειας σας και μετά επιλέξτε Ask to Buy.

 

Android:

Εγκαθιδρύστε μια οικογενειακή ομάδα που συμπεριλαμβάνει μια μέθοδο πληρωμής και το άτομο που έχε την δικαιοδοσία να κάνει αυτή την πληρωμή.

Βρείτε το στο : Subscribe > Family > Set up family > Get started

 Προστατέψτε τα προσωπικά δεδομένα του παιδιού σας

Για να γίνει εγγραφή, το παιδί σας πρέπει να εισάγει την ημερομηνία γέννησης του αλλά και το e-mail του.

Παρόλα αυτά, οι γονείς μπορούν να ζητήσουν ότι αυτές οι πληροφορίες πρέπει να κρατηθούν ασφαλείς. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά πώς να γίνει αυτό στο  privacy policy του παιχνιδιού.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ