Είναι το μέλλον μας προδιαγεγραμμένο;

Η διαφορά είναι ότι το παρόν δεν αποτελεί μια «προβολή του χρόνου» αλλά μια «προσωρινά διάσπαρτη» κατάσταση.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Δρ. Bradford Skow, καθηγητής Φιλοσοφίας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, ΗΠΑ, παρουσίασε μια νέα θεωρία του χρόνου η οποία εισηγείται ότι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον συνυπάρχουν. 

Με αυτή την ιδέα, το Ίδρυμα ARTos σχεδίασε και παρουσιάζει το project «MELLON» το οποίο αποτελείται από μια σειρά επιλεγμένων παρουσιάσεων από διακεκριμένους ειδήμονες στο σχεδιασμό δράσεων στους τομείς: «Future Museum», «Future Cities», «Post Humanoid», καθώς επίσης και στον τομέα των τεχνών και των επιστημών. 

Το πρόγραμμα «MELLON» περιλαμβάνει μια σειρά διαφόρων δράσεων και προσεγγίσεων επί του θέματος καθόλη τη διάρκεια του 2016. 

 

MELLON | Future Museum - Διάλεξη με τον Chris Dercon (Διορισμένος Διευθυντής, Volksbühne Βερολίνο, Γερμανία, πρώην Διευθυντής Tate Modern Λονδίνο, ΗΒ)

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19:30 


 

Μετά την έναρξη του Mellon με το «Post-Humanoid  με τον Stelarc», οι δράσεις του προγράμματος μας συνεχίζονται με τη διάλεξη «Future Museum με τον Chris Dercon», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016 στις 19:30, στο Ίδρυμα ARTos. 

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και της Βρετανικής Υπάτης Αρμοστείας στην Κύπρο

«Τα τεράστια, στέρεα, μονολιθικά, κάθετα μουσεία αποτελούν μάλλον, κτίρια του παρελθόντος... Τα ακριβά κτίρια, ίσως να ανήκουν στο παρελθόν. Η νέα Tate Modern είναι πιθανός ένα από τα τελευταία παραδείγματα αυτής της περιόδου... 

Σήμερα και αύριο η αλλαγή στο μουσείο δεν θα είναι πλέον μόνο θέμα κτηρίου, αλλά θα πρέπει επίσης να επανεξετάζει τι είδους χώρος μπορεί και πρέπει να είναι το μουσείο. Μπορεί επίσης να είναι ένας ψηφιακός χώρος... Πρέπει να οραματιστούμε μια νέα μορφή αρχιτεκτονικής μουσείου, που δεν έχει να κάνει μόνο με την αρχιτεκτονική, αλλά και με νέα οργανωτικά και οικονομικά μοντέλα... Δεν νομίζω ότι η δημιουργία ενός τέλειου χώρου για την τέχνη και τους καλλιτέχνες είναι πλέον προτεραιότητα. Πρέπει να λάβουμε υπόψη την ανταλλαγή, τη διασυνδεσιμότητα και την πολιτιστική συμμετοχή: τι είναι αυτό που θέλει και χρειάζεται ο θεατής;»

(Αποσπάσματα από την έκδοση «Μουσείο του Μέλλοντος» (“Museum of the Future”), Συνέντευξη - 15 Ιουνίου 2014, Ζυρίχη)

 

Γλώσσα: Αγγλικά

Είσοδος Ελεύθερη

Χωρίς Κρατήσεις


 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο info@artosfoundation.org ή 22445456.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ