Θερινό σινεμά τις Δευτέρες με «πράσινες» ταινίες

Λίγο αλλιώτικες και πιο ενδιαφέρουσες θα είναι οι πρώτες Δευτέρες κάθε μήνα -μέχρι και τον Σεπτέμβρη- με θερινές προβολές ταινιών.

 


Article featured image
Article featured image

Η Νεολαία Οικολόγων, επιλέγει την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα για να προβάλει ταινίες που αφορούν τη φύση και τον άνθρωπο, με σκοπό να αφυπνίσει την περιβαλλοντική μας συνείδηση.  Οι προβολές θα γίνονται στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, στη Φανερωμένη και θα προβάλλονται στις 19:30.

Η πρώτη προβολή θα γίνει απόψε Δευτέρα, 4ης Ιουλίου, με το ντοκιμαντέρ  «Oceans Into the Blue  (Human Planet Series)». Μια συλλογή από ιστορίες του κόσμου μας, προσφέρουν μια ματιά στον πυρήνα του τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος. 

Η δεύτερη προβολή θα γίνει τη Δευτέρα 1η Αυγούστου, όπου θα προβληθεί η ταινία «Emptying the Skies». H ταινία είναι βασισμένη σε ένα δοκίμιο γραμμένο από τον - best seller μυθιστοριογράφο- Jonathan Frazen, όπου εξιστορεί την ανεξέλεγκτη λαθροθηρία των μεταναστευτικών ωδικών πτηνών στην νότια Ευρώπη. 

Η ταινία εξερευνά αυτά τα θαυμάσια μικροσκοπικά πτηνά που βρίσκονται ανά το παγκόσμιο, εκατομμύρια από  τα οποία θανατώνονται παράνομα κάθε χρόνο και πωλούνται για μεγάλα ποσά στη μαύρη αγορά. Η ταινία ακολουθεί επίσης μια ατρόμητη Πανευρωπαϊκή ομάδα, η οποία αποτελείται από λάτρεις πουλιών που ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους σε ένα μυστικό πόλεμο εναντίον της λαθροθηρίας, διαταράσσοντας την παράνομη παγίδευση και απελευθερώνοντας όσα περισσότερα πτηνά μπορούν.

Η τρίτη προβολή θα γίνει τη  Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, όπου οι παρευρισκόμενοι θα παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ «Human». O άνθρωπος,  όντας ένα ζώο που αναπνέει αέρα, δεν είναι φτιαγμένος για να επιβιώνει στο νερό. Αλλά οι άνθρωποι έχουν βρει τρόπους για να ζήσουν μια σχεδόν υδρόβια ζωή, ώστε να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τα πλούτη της θάλασσας. 

Από ένα «ψιθυριστή καρχαριών» μέχρι και Βραζιλιάνους ψαράδες που συνεργάζονται με δελφίνια για να πιάσουν μπαρμπούνια, αυτό το ταξίδι στη θάλασσα αποκαλύπτει εκπληκτικές ιστορίες εφευρετικότητας και ανδρείας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ