Η Google γιορτάζει την διαστημική συνάντηση της Ήρας και του Δία

To Doodle της Google είναι αφιερωμένο σήμερα την πετυχημένη πολυαναμενόμενη αποστολή της ΝΑΣΑ, η οποία διήρκησε περισσότερα από 5 χρόνια, και ολοκληρώθηκε σήμερα Τρίτη τα ξημερώματα.

 


Article featured image
Article featured image

Μετά από ένα ταξίδι πέντε ετών, το μη επανδρωμένο ηλιακό διαστημόπλοιο «Ήρα», συνάντησε τον γίγαντα «Δία», σε μια πραγματικά ιστορική ημέρα, για την επιστήμη της αστρονομίας. 

Με την αγωνία των επιστημόνων της ΝΑΣΑ να κορυφώνεται τις τελευταίες ημέρες, αφού ο πλανήτης Δίας στην ουσία είναι μια τεράστια στρογγυλή μάζα από αέρια, όπου δεν είναι δυνατόν να προσεδαφιστεί τίποτε, λόγω έλλειψης στερεού εδάφους. Ο Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος, στον οποίο θα χωρούσε η Γη 1.300 φορές. 

Αντίθετα όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, οποιοδήποτε διαστημόπλοιο ή άνθρωπος δοκιμάσει να περάσει μέσα από τις αέριες μάζες του, θα βρει ακαριαίο θάνατο, αφού θα συντριβεί και θα λιώσει. Η πίεση στον συγκεκριμένο πλανήτη είναι τόσο ισχυρή που μετατρέπει ακόμη και τα αέρια σε υγρή μορφή. 

Παρόλες τις δυσοίωνες προβλέψεις πάντως, το διαστημόπλοιο Ήρα (Juno) σήμερα τα ξημερώματα, κατάφερε να τεθεί σε τροχιά γύρω από τον Δία –κάτι που γίνεται για πρώτη φορά- και θα προσπαθήσει μεταξύ άλλων, να μελετήσει το πεδίο βαρύτητας και το μαγνητικό πεδίο του Δία, ενώ παράλληλα θα υπολογίσει το ποσοστό οξυγόνου. 

Η «Ήρα» θα παραμείνει στο διάστημα, γύρω από το Δία περίπου 20 μήνες, ενώ στην πορεία αναμένεται να καταρριφθεί, όπως έγινε παλαιότερα με το Galileo. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ