Κάναμε διακοπές στον «Άγιο Ηλία»

Παρόλο που βρίσκεσαι μόλις μερικά λεπτά μακριά από το κέντρο αλλά και τις πολυσύχναστες παραλίες του Πρωταρά, εντούτοις σου δίνεται η αίσθηση ότι είσαι στην εξοχή.

 


Article featured image
Article featured image

Λίγο το υψόμετρο αφού βρίσκεσαι στο ύψωμα δίπλα από το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, λίγο το αεράκι που διαλύει την όποια υγρασία και εξαφανίζει την -ενίοτε- ανυπόφορη ζέστη και πολύ περισσότερο οι χαλαροί ρυθμοί και η ησυχία σε ένα μεγάλο κομμάτι του resort, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα θελκτική και ιδανική για όσους θέλουν να χαλαρώσουν πραγματικά, απολαμβάνοντας από τη μια τα facilities ενός πολύ ωραίου resort και από την άλλη το κέντρο του Πρωταρά που βρίσκεται λίγα μόνο λεπτά μακριά.

Είναι γεγονός! Το γνωστό τουριστικό χωριό Άγιος Ηλίας στον Πρωτάρα ξανακτίστηκε για να ξαναγράψει ιστορία!

Μέλος της αλυσίδας Louis Hotels, το ξενοδοχείο λειτουργεί από τον Ιούνιο 2016 ως ένα πλήρως ανακαινισμένο και άψογα αναβαθμισμένο θέρετρο 4 αστέρων. Είναι κτισμένο σε μία πανέμορφη τοποθεσία 40,400 τμ με φόντο τις παραλίες του Πρωταρά. Αρωματικά φυτά και λουλούδια περιβάλλουν τους πανέμορφους κήπους του, ενώ το κάθε δωμάτιο είναι κτισμένο ως μια ανεξάρτητη εξοχική κατοικία.


Η θέα από το σημείο της πισίνας κόβει την ανάσα.




Με την άφιξη σου στο θέρετρο σε περιμένουν χαμογελαστά πρόσωπα στο φωτεινό lobby του ξενοδοχείου. Το ποτό καλωσορίσματος, περιλαμβάνει φρέσκια σπιτική λεμονάδα και δροσερό τριαντάφυλλο και είναι ότι καλύτερο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Το κυρίως bar σερβίρει εξωτικά cocktail τόσο στον εσωτερικό χώρο όσο και στη βεράντα με θέα την ολοκαίνουργια πισίνα 200 τμ, το υπερυψωμένο Jacuzzi και την πλατεία.

 



Οι λιτές γραμμές του αντικατοπτρίζουν την απλότητα της κυπριακής αρχιτεκτονικής ενώ εναρμονίζονται άψογα με τη φυσική τοπογραφία και το περιβάλλον σε γήινους χρωματισμούς.

Το κυρίως εστιατόριο «Lemon Tree» προσφέρει πλούσιους μπουφέδες για μικρούς και μεγάλους με γεύσεις από όλη τη Μεσόγειο.  Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τα show cooking stations όπου οι chef μαγειρεύουν γευστικά εδέσματα μπροστά στα μάτια του πελάτη. Επτά διαφορετικές θεματικές γευστικές βραδιές τη βδομάδα περιμένουν τον κάθε επισκέπτη ενώ ξεχωριστή καινοτομία αποτελεί το πλούσιο πρόγευμα που προσφέρει μεταξύ άλλων και γεύσεις από κυπριακά εδέσματα και προϊόντα, μια «συνήθεια» που η Louis Hotels έχει εφαρμόσει για όλα της τα ξενοδοχεία.

 



Το δεύτερο εστιατόριο του St Elias Resort είναι βασισμένο στη φιλοσοφία του ελληνικού μεζεδοπωλείου, όπου τυριά και αλλαντικά, αλλά και συνταγές από όλη την Ελλάδα προσφέρονται απλόχερα σε κάθε γεύμα, την ώρα που τα ράφια τριγύρω είναι γεμάτα με ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα, όπως σάλτσες και αποξηραμένα λαχανικά.

 



Η πλατεία συμπληρώνεται με την ένταξη του Ibiscus Spa που αποτελείται από τρία άνετα δωμάτια περιποίησης, sauna, steam bath και σύγχρονα cardio όργανα εκγύμνασης με θέα την πισίνα.

 


152 στούντιο και σουίτες, ενός και δύο υπνοδωματίων, 42-78 τμ το κάθε ένα.


Συνεχίζοντας κανείς την περιδιάβαση του, μέσα από κήπους και δρομάκια, βρίσκει την πλήρως αναβαθμισμένη πισίνα 500 τμ με ενσωματωμένο υδροπάρκο με νεροτσουλήθρες και ξεχωριστή πισίνα για παιδιά. Η θέα από το σημείο αυτό κόβει την ανάσα. Το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Ηλία αλλά και ο πανέμορφος Πρωταράς, απλώνονται σαν ένα κέντημα μπροστά στα μάτια σου. Ο αέρας καθαρός και το φως μοναδικό. Ένα σημείο ιδανικό για να απολαύσει κανείς ρομαντικά ηλιοβασιλέματα!

 



Στην περιοχή της μεγάλης πισίνας υπάρχουν ακόμη δυο παιδικά clubs και παιγνιδότοπος όπου επαγγελματίες φροντιστές οργανώνουν καθημερινά προγράμματα για παιδιά διαφόρων ηλικιών. Για όσους προτιμούν βραδιές πιο έντονης ψυχαγωγίας υπάρχει ακόμη ειδικά διαμορφωμένος χώρος παραστάσεων όπου και πάλι επαγγελματίες σάς διασκεδάζουν κάθε βράδυ.

 



Αυτό όμως που περισσότερο απ’ όλα μένει αξέχαστο στο St Elias Resort είναι τα ευρύχωρα φωτεινά δωμάτια με τις μεγάλες βεράντες, τη θέα και τις μοντέρνες ανέσεις. Σε χρώματα γαλάζιου και μπεζ, με ορθοπεδικά στρώματα και άνετους καναπέδες, τα 152 στούντιο και σουίτες ενός και δύο υπνοδωματίων, 42-78 τμ το κάθε ένα, προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία χαλάρωσης και αξέχαστων διακοπών.

 



 

Λόγω της τοποθεσίας του, δίπλα στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, το θέρετρο είναι επίσης ιδανικό και για γαμήλιες δεξιώσεις και ρομαντικές τελετές!

Για κρατήσεις και πληροφορίες μπείτε στο www.louishotels.com ή τηλεφωνήστε στο 23 831300.

 




 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ