Το πιο καλοκαιρινό κυπριακό τάβλι

Το καλοκαίρι, στην Κύπρο, υπάρχει ένας βαθμός υπερβολής σε όλα. Η έκθεση στον ήλιο μεγαλώνει, η ένταση της μουσικής το ίδιο, η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνεται, όπως και η ανάγκη για διασκέδαση ή/και ψυχαγωγία.

 


Article featured image
Article featured image

Κι όταν λέμε ψυχαγωγία, αυτό μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε. Από το να απολαύσεις ένα ωραίο φαγητό σε μια δροσερή αυλή ή ένα κοκτέιλ στον κήπο ενός μπαρ, μέχρι να πας σε μια συναυλία στην ύπαιθρο, να διαβάσεις ένα βιβλίο στην παραλία, να ακούσεις ένα δίσκο βολτάροντας στο παραλιακό μέτωπο ή να παίξεις μια παρτίδα τάβλι στο φεστιβάλ Ξαρκής, στη λιθόστρωτη πλατεία της γραφικής Λόφου.

Στις φωτογραφίες απεικονίζεται το υπερμέγεθες τάβλι που έφτιαξε ειδικά για το Ξαρκής η Μαρίνα Κυριάκου* (μαζί με τον πατέρα της), η οποία είχε την επιμέλεια για τα διάφορα workshops του Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στη Λόφου μεταξύ 8 και 10 Ιουλίου [δες εδώ πλούσιο φωτογραφικό υλικό].

Πολλοί από τους επισκέπτες στο Ξαρκής δεν έχασαν την ευκαιρία να γεμίσουν τον χρόνο τους παίζοντας ένα ή και περισσότερα παιχνίδια.

 

* Η Μαρίνα είναι αρχιτέκτονας. Όπως μας λέει η ίδια, «η ιδέα προήλθε από εμένα ως μια πρωτοβουλία για να φτιάξουμε μια παιχνιδιάρικη και φιλική ατμόσφαιρα στους χώρους του φεστιβάλ, αλλά το τάβλι το κατασκέυασε ο πατέρας μου ο οποίος ασχολείται εδώ και χρόνια με την κατασκευή σκηνικών. Έπειτα εγώ το ζωγράφισα με καλοκαιρινά χρώματα που ταίριαζαν με την αφίσα του ‘Ξαρκής’, ενώ στις πέτρες ζωγράφισα χαλόυμι και ‘παττιχούες’».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ