Επάγγελμα, προπονητής αλόγων [ΒΙΝΤΕΟ]

Από τα 12 του -σήμερα είναι 33- ο Άγγελος Χατζηχριστοδούλου ζει κοντά στα άλογα. Σχεδόν ολόκληρή του η ζωή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα άλογα και συγκεκριμένα με τον Ιππόδρομο.

 


Article featured image
Article featured image

Θυμάμαι, στο σχολείο, να έρχεται με το κλασσικό «δευτεράκι» που περιείχε όλες τις πληροφορίες για τις ιπποδρομιακές συναντήσεις της τρέχουσας βδομάδας. Τότε, ξυπνούσε στις 5 το πρωί, λέει, και πήγαινε πρώτα στη φάρμα για να βοηθήσει τον πατέρα του προτού έρθει στο σχολείο…

Δούλεψε για πολλά χρόνια μαζί με τον πατέρα του, ως φροντιστής -τόσο ο πατέρας τους όσο και ο παππούς του αφιέρωσαν επίσης τη ζωή τους στα άλογα-, ενώ τον τελευταίο χρόνο πήρε και ο ίδιος την άδεια για να προπονεί άλογα κούρσας.

Στη συνάντησή μας στον Ιππόδρομο, στον Άγιο Δομέτιο, ο Άγγελος μάς είπε πως είναι η καθημερινότητά του, πόσες ώρες ξοδεύει καθημερινά στα άλογα, ποιο άλογο θεωρείται καλό άλογο για τον ιππόδρομο, τι ακριβώς κάνει ένας προπονητής αλόγων στο πλαίσιο της προπόνησης, αλλά και κατά πόσο θα επέλεγε τελικά έναν διαφορετικό επαγγελματικό δρόμο αν του δινόταν ξανά η ευκαιρία να επιλέξει.



Δείτε πιο κάτω το βίντεο:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ