«Η κοινωνία μας είναι βασισμένη στη θετικότητα, την ομαδικότητα και τη δημιουργία»

Αν αναρωτιέσαι σε πιο παράλληλο σύμπαν ζει η Μάρθα Γεωργίου, μιλώντας για μια κοινωνία που είναι βασισμένη στη θετικότητα, την ομαδικότητα και τη δημιουργία, την απάντηση θα την βρεις εύκολα με μια βόλτα στο Δάσος του Κόρνου, κατά το διήμερο 19 & 20 Αυγούστου.

 


Article featured image
Article featured image

Λίγες μόνο μέρες πριν τη φετινή 6η διοργάνωση του Afro Banana Republic Festival, μιλήσαμε μαζί της με σκοπό να μαζέψουμε ακόμα περισσότερους καλούς λόγους για να βρεθούμε εκεί.

Όντας εκ των διοργανωτών του Φεστιβάλ της θέσαμε συγκεκριμένα ερωτήματα, μόνο 4 στον αριθμό, οι απαντήσεις των οποίων όμως μας έπεισαν ότι οι λόγοι για τους οποίους επιβάλλεται να πάμε φέτος στον Κόρνο είναι δεκάδες.

 

Εισάγετε κάποια καινοτομία φέτος στο Φεστιβάλ; Είναι κάτι για το οποίο είστε ιδιαίτερα περήφανοι;

Αυτό που ίσως ξεχωρίζει φέτος, λόγω και της χρήσης της τεχνολογίας, είναι το ABR Application το οποίο εκτός από πρόσβαση σε πληροφορίες για το φεστιβάλ και κατευθύνσεις θα λειτουργεί στο χώρο του Φεστιβάλ με την τεχνολογία του Augmented Reality. Κατά τ’ άλλα, είμαστε περήφανοι για όλα τα projects τα οποία εντάσσονται στο Φεστιβάλ και περισσότερο για τα άτομα τα οποία με πάρα πολύ καλή διάθεση, όρεξη και ικανότητες, βάζουν όλη αυτή την ενέργεια για να τα εκτελέσουν.

 

 

Ποια είναι τα μεγάλα ονόματα που έρχονται Κύπρο για τη φετινή διοργάνωση και γιατί ο καθένας από αυτούς θεωρείται σημαντικός;

Το φετινό πρόγραμμα σφύζει από κορυφαία ονόματα! Αυτά που ξεχωρίζουν είναι οι πρωτοπόροι στο είδος τους Heliocentrics οι οποίοι σίγουρα θα ενθουσιάσουν τα πλήθη με ωμή, ακατέργαστη Afrobeat. Θα παρουσιάσουν τη μαγευτική τους μουσική στην κεντρική σκηνή του φεστιβάλ («In the Woods») παρέα με τον Νιγηριανό θρύλο Orlando Julius.

Επίσης, η επιστροφή του λονδρέζικου σχήματος Family Atlantica είναι κάτι, που επίσης αναμένουμε με ανυπομονησία, δύο χρόνια μετά την αξέχαστη εμφάνισή τους στην ίδια σκηνή του φεστιβάλ. Με νέο άλμπουμ («Cosmic Unity») στις αποσκευές τους και με τη μοναδική ενέργεια που εξαπολύουν πάνω στη σκηνή, είναι έτοιμοι να κατακτήσουν για ακόμη μια φορά το ABR Festival, όπως άλλωστε έχουν ήδη κάνει σε αμέτρητα φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη.

Στα highlights του φετινού προγράμματος σίγουρα συγκαταλέγεται και η συμμετοχή του Πορτογαλο-Αγκολέζου Batida (κατά κόσμον Pedro Coquenão). Με παρουσία σε μερικά από τα πιο ξακουστά φεστιβάλ στον κόσμο, από το Glastonbury μέχρι τα Roskilde, Pitch, Eurosonic και Babel Womad Festival, καταφτάνει στο ABR festival για να παρουσιάσει ένα μουσικό σύνολο που σίγουρα θα σας εμπνεύσει, αλλά και θα σας ξεσηκώσει σε ρυθμούς Semba, Kuduro, Afrohouse, Afrobeat, hip hop καθώς και ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής.

Εντυπωσιακοί και με έδρα τη Βρετανία, οι Electric Jalaba σκοπεύουν με τη σειρά τους να προσφέρουν στους επισκέπτες του φεστιβάλ μια αξέχαστη εμπειρία, με ένα ηλεκτρίζον σετ που συνδυάζει τη Gnawa, με ηλεκτρονική/πειραματική χορευτική μουσική, με Blues της ερήμου από τη Δυτική Σαχάρα, με psych rock.

Για όλους όσοι δε μπορούν να ξεπεράσουν τη μοναδική παρουσία των The Apples στο περσινό φεστιβάλ, ο παραγωγός τους θα επισκεφτεί το φεστιβάλ με την προσωπική του μπάντα Cut n Bass, κατευθείαν από το Τελ Αβίβ.

Το αγαπημένο σε όλους τους βετεράνους του φεστιβάλ «In the Box» stage «ρίχνει» τους τοίχους και μετατρέπεται για φέτος σε «Out of the Box». Στο υπαίθριο αυτό stage ετοιμάζονται να προσέλθουν μεγάλα ονόματα της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής, μεταξύ άλλων οι Delta Funktionen από την Ολλανδία, οι Cassegrain με έδρα το Βερολίνο, ο Ολλανδός με ρίζες στην Ιταλία ΜΑ Spaventi και άλλοι.

 

 

Και από τα υπόλοιπα δρόμενα, πέραν της μουσικής, που να δώσουμε βάση;

Θα απολαύσετε συγκλονιστικά θεατρικά δρόμενα «Meanwhile back in Transylvania…» από την Paravan Proactions σε συνεργασία με την Λουκία Πιερίδη, καλλιτεχνικές δράσεις γεμάτες εκπλήξεις από τη Σιμόνη Φιλίππου, sessions ζωντανής ηχογράφησης με μέλη από διάφορες μπάντες από τη Louvana Records και καλλιτεχνικές παρεμβάσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του residency ABR IN LAB. Το ABR Radio έχει ακόμη πιο δυνατό πρόγραμμα, με αντισυμβατικές ραδιοφωνικές εκπομπές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ θα φιλοξενείται στο εκπληκτικό SSPM Pavilion, το οποίο θα αποτελεί το τελικό αποτέλεσμα ενός διαγωνισμού για νεαρούς designers, στο πλαίσιο του φεστιβαλ. Και να μην ξεχνάμε και το Introduction to Yoga, and Introduction to Tai-Chi.

 

 

Με διαμονή, φαγητό και ποτό, τι παίζει;

Είτε ψάχνετε για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό, μια ολόκληρη ομάδα από μάγειρες θα είναι στις υπηρεσίες σας καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ για να σας γοητεύσει με ένα μεγάλο εύρος από αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, με μεγαλύτερη ποικιλία φαγητού από τις προηγούμενες χρονιές.

Ο φετινός κατασκηνωτικός χώρος έχει αναβαθμιστεί και έχει διπλασσιαστεί σε έκταση σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, με περισσότερα ντουζ και τουαλέτες, έτσι ώστε η κατασκηνωτική σας εμπειρία να είναι όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη. Φέτος, μάλιστα, θα υπάρχουν διαφορετικές ζώνες, έτσι ώστε να μπορείτε διαλέξετε που θα κατασκηνώσετε, με την επιλογή για τη «σιωπηλή ζώνη» για όσους προτιμούν τον ύπνο και τη χαλάρωση. Θα υπάρχει ακόμη περιορισμένη δυνατότητα φιλοξενίας αριθμού τροχόσπιτων καθώς και ειδικά διαμορφωμένος χώρος για άτομα με αναπηρίες.

Για την ευκολία σας, θα υπάρχουν ενδεδειγμένα σημεία όπου θα μπορείτε να φουσκώσετε τα στρώματά σας καθώς και να φορτίσετε τα κινητά σας, ωστόσο παρακαλείστε να φέρετε όσοι έχετε τις δικές σας τρόμπες και τους φορτιστές σας.

Τα εισιτήρια για το φεστιβάλ και τα κατασκηνωτικά πάσα είναι περιορισμένα, οπότε για να αποφύγετε την απογοήτευση καλό είναι να τα προμηθευτείτε εγκαίρως!

 

 

Πόσο διαφέρει τελικά η σουρεαλιστική κοινωνία που δημιουργήσατε και εξελίσσετε χρόνο με το χρόνο σε σχέση με τη σουρεαλιστική κοινωνία που ζούμε; Είναι καλύτερη θεωρείς;

Στην κοινωνία του AfroBanana Republic ο καθένας μας μπορεί να εξερευνήσει, να μαγευτεί, να απολαύσει, να χαρεί, να δημιουργήσει, να εμπνευστεί, να χορέψει, να γνωρίσει, να τολμήσει, να καινοτομήσει, να βγεί εκτός των συμβατικών και να ανακαλύψει μαζί μας τον κόσμο ξανά από την αρχή. Είναι μια κοινωνία βασισμένη στην θετικότητα, την ομαδικότητα και τη δημιουργία. Τώρα, εάν είναι καλύτερη ή όχι, το αφήνουμε στον καθένα να το κρίνει με βάση τη δική του εμπειρία.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ AFRO BANANA REPUBLIC FESTIVAL

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ